Autor:

Mramorová bábovka s kopřivou

Střední
Ingredience
Vejce
Jedlá soda 1 lžička
Citronová šťáva 1 lžička
Cukr 1 lžíce
Bílý jogurt 400 ml
Hladká mouka
Polohrubá mouka
600 ml
Kopřiva
100-150 g spařené, vyždímané, nakrájené
150 g
Slunečnicový olej 3/4 hrnek
Balkánský sýr 250 g
Sůl
(nemusí být pokud je sýr hodně slaný)
1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Rozšleháme vejce, přidáváme pomalu olej, jako když děláme majonézu. Do jogurtu zamícháme sodu a až začne pěnit, přidáme do vaječné směsi. Přisypeme mouku a balkánský sýr.

Část těsta odložíme a do něj zamícháme vyždímané kopřivy. Půlku těsta dáme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku, poté směs s kopřivou a nakonec zbylé těsto.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170 °C podle trouby. Je hotová zhruba za 45-50 minut, musi se zkoušet špejlí. Podáváme s čajem nebo miskou bílého jogurtu. Lze ji udělat i na plech jako dvoubarevnou buchtu. Recept pochází z Bulharska, je mojí skromnou osobou trochu „vyšlechtěn“ do této podoby :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: Mramorová bábovka s kopřivou

Komentáře

  1. alenotak   14.11.2010 | 16:37 | reagovat | závadný

    Tak jsem nakonec udelala 2 babovky. Tu prvni podle receptu, druhou jsem si upravila. Do te druhe jsem pouzila prasek do peciva, spenat ktery mi zbyl z obeda a klobasku. Nic proti puvodnim receptem, ale musim rict ze moje verze vsem chutnala vic. :-P :-) ;-)

  2. alenotak   12.11.2010 | 15:27 | reagovat | závadný

    Jeste ze jsem vyhledala ten samy recept na Labuznika! Do jedne babovky 3 hrnky oleje a 600ml balkanskeho syra? Nevim kdo ten recept opisoval, ale porovnejte to s Labuznika a uvidite ze je to uplny nesmysl.

    1. Tereza T   12.11.2010 | 15:41 | reagovat | závadný

      Dobrý den, recept už je opraven, díky za upozornění.

  3. Martin Sedláček   14.10.2009 | 10:46 | reagovat | závadný

    Včera jsem pekl a dnes poprvé ochutnal a musím říci že mi moc chutná. Ikdyž ji mám upečenou z celozrnné mouky cca 70% pšeničné 25%pohankové a 5%ovesné. Opravdu výborná. Mám rád jak balkánský sýr tak kopřivy.

  4. Jaroslava Oumarová   19.04.2007 | 14:11 | reagovat | závadný

    Snad se Airan nebude zlobit, že drze odpovídám u jejího receptu :-)) Doufám, že jsem alespoň odpověděla správně?

  5. Jaroslava Oumarová   19.04.2007 | 13:00 | reagovat | závadný

    Pokud bych dávala špenát v tomto receptu, pak jedině listový, spařený jako kopřivy. Hlavně ne tu mraženou kostku. A díky za připomenutí, už dávno se na tento recept chystám...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web