Autor:

Mramorová bábovka s kopřivou

Střední
Ingredience
Vejce
Jedlá soda 1 lžička
Citronová šťáva 1 lžička
Cukr 1 lžíce
Bílý jogurt 400 ml
Hladká mouka
Polohrubá mouka
600 ml
Kopřiva
100-150 g spařené, vyždímané, nakrájené
150 g
Slunečnicový olej 3/4 hrnek
Balkánský sýr 250 g
Sůl
(nemusí být pokud je sýr hodně slaný)
1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Rozšleháme vejce, přidáváme pomalu olej, jako když děláme majonézu. Do jogurtu zamícháme sodu a až začne pěnit, přidáme do vaječné směsi. Přisypeme mouku a balkánský sýr.

Část těsta odložíme a do něj zamícháme vyždímané kopřivy. Půlku těsta dáme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku, poté směs s kopřivou a nakonec zbylé těsto.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170 °C podle trouby. Je hotová zhruba za 45-50 minut, musi se zkoušet špejlí. Podáváme s čajem nebo miskou bílého jogurtu. Lze ji udělat i na plech jako dvoubarevnou buchtu. Recept pochází z Bulharska, je mojí skromnou osobou trochu „vyšlechtěn“ do této podoby :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Láhev plná vánoční vůně Články z

Komentáře k receptu: Mramorová bábovka s kopřivou

Komentáře

  1. alenotak   14.11.2010 | 16:37 | reagovat |

    Tak jsem nakonec udelala 2 babovky. Tu prvni podle receptu, druhou jsem si upravila. Do te druhe jsem pouzila prasek do peciva, spenat ktery mi zbyl z obeda a klobasku. Nic proti puvodnim receptem, ale musim rict ze moje verze vsem chutnala vic. :-P :-) ;-)

  2. alenotak   12.11.2010 | 15:27 | reagovat |

    Jeste ze jsem vyhledala ten samy recept na Labuznika! Do jedne babovky 3 hrnky oleje a 600ml balkanskeho syra? Nevim kdo ten recept opisoval, ale porovnejte to s Labuznika a uvidite ze je to uplny nesmysl.

    1. Tereza T   12.11.2010 | 15:41 | reagovat |

      Dobrý den, recept už je opraven, díky za upozornění.

  3. Martin Sedláček   14.10.2009 | 10:46 | reagovat |

    Včera jsem pekl a dnes poprvé ochutnal a musím říci že mi moc chutná. Ikdyž ji mám upečenou z celozrnné mouky cca 70% pšeničné 25%pohankové a 5%ovesné. Opravdu výborná. Mám rád jak balkánský sýr tak kopřivy.

  4. Jaroslava Oumarová   19.04.2007 | 14:11 | reagovat |

    Snad se Airan nebude zlobit, že drze odpovídám u jejího receptu :-)) Doufám, že jsem alespoň odpověděla správně?

  5. Jaroslava Oumarová   19.04.2007 | 13:00 | reagovat |

    Pokud bych dávala špenát v tomto receptu, pak jedině listový, spařený jako kopřivy. Hlavně ne tu mraženou kostku. A díky za připomenutí, už dávno se na tento recept chystám...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web