Melounové osvěžení

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g sýr feta
    • limetková šťáva
    • pepř celý
    • 12
      ks zelené olivy
    • 0,5
      ks meloun oloupaný, zbavený jadérek a nakrájený na kostičky
    • rajčata malé sladké
    • 2
      ks čekanka Belgická, pokrájená
    • 1
      hrst petrželka
    • 12
      ks máta lístky
    • olivový olej přírodní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kostky nakrájeného melounu smícháme s feta sýrem, též na kostky nakrájeným, rajčátky, čekankou, bylinkami a olivami. Řádně promícháme a servírujeme do misek. Pokropíme olejem a limetkovou šťávou a posypeme petrželkou. Na závěr ochutíme černým pepřem a podáváme. Velice jednoduchý a osvěžující předkrm.

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    22. 6. 2008 18:37

    Znám z televize v trochu jednodušší obměně. Kolečka červené cibule marinujeme v limetkové šťávě. Pak smícháme s melounem, fetou, zakapeme olivovým olejem a přidáme petrželku. Mátu nedávám, nemám ji a také nejsme na její chuť zvyklí. Ty olivy tam myslím byly také, ale černé. Recept jsem viděla minimálně ve dvojím provedení, jednou myslím od Nigelly. V horkém létě je to senzační, ale jen pro ty kteří mají rádi kontrastní chutě, tady sladkého mělounu a slaného sýra.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    10. 3. 2006 14:05

    Aha:o] mozna jsem to jen blbe popsala.. Kazdy ma jiny postup. Ja kazdy meloun nakrajim na mesicky, odstranim kuru, zrnicka a pouziju duzinu. Nedelam rozdil mezi druhy melouny. Jsem clovek s malymi dlanemi a kratkymi prsty, tak je to pro me jeddnodusi. Ale s tim zlutym melounem je to dobry napad, rozhodne to vyzkousim.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    8. 3. 2006 07:25

    Děkuji za odpověď.Žlutý meloun jsem vytušila z toho,že jej loupeme.Červený vydlabávám(např.kuličky),je to rychlejší.:-))

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    7. 3. 2006 15:10

    Jak tento salat chutna se zlutym melounem netusim, my jsme to jedli v restauraci s melounem cervenym.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    6. 3. 2006 12:46

    Předpokládám,že se jedná o cukrový meloun(žlutý).V parném létě to musí být bezva.Ukládám.