Medvědí tlapky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 70
      g ořechy
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 140
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech surovin zpracujeme těsto, necháme odpočinout v ledničce, stačí jen 1 hod - doba může být delší, podle toho, kolik máme času. Těsto vmačkám do formiček tak, aby nebyly úplně plné a peču asi při 170 °C cca 10-15 minut. Horké obaluji v cukru.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Heluš
    Heluš |

    9. 12. 2015 22:02

    Dnes jsem je zkoušela. Trochu jsem se vylekala u těsta - připadalo mi trošku řídké, ale výsledek předčil mé očekávání. Výsledek famózní. Zítra repete. Jednoznačně láska na první ochutnání <3

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    7. 12. 2007 15:10

    Mám hodně podobný recept , jen malinko nižší dávky a jen jeden žloutek , navíc přidávám trošku ml. hřebíčku - myslím , že ten dělá tlapky opravdovými tlapkami :-)) Právě jdu zpracovat těsto :-))

  • Anonym
    Anonym |

    18. 11. 2007 19:57

    formičky se mají předem dát do horké trouby vypéct jak nové ty 100% a ty starší též ,dobře se pak vyklopují je to vyzkoušené

  • Anonym
    Anonym |

    17. 11. 2007 07:18

    ne, formicky se nevymazavaji.Recept je po prababicce z Rakouska-Uherska, pece jj uz nekolik generaci rok co rok jeste nikdy se nestalo, ze by nesly vyklopit.Ja osobne pecu vzdy z dvojnasobne davky a prvni zmizi, lepe receno mizi jiz pred svatky.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2007 16:11

    formičky se musí vymazat?

  • Jitka Budějovská
    Jitka Budějovská |

    16. 12. 2006 16:40

    Výborný recept, moc voňavý...1.

  • Jana T.
    Jana T. |

    24. 11. 2006 00:16

    dik za recept zachranilo me to nemohla jsem ho najit ve sve kucharne. Vyborne!!!