Autor:

Medovník dle ukrajinské receptury

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Med 3 lžíce
Cukr krupice 1/2 hrnek
Hera 150 g
Jedlá soda 1 lžička
Vejce 2 ks
Hladká mouka 3 hrnek
Krém
Máslo 2 ks
Salko 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Med, cukr a margarín zahřejeme ve vodní lázni, až jsou všechny suroviny spojené přidáme vejce a sodu, promícháme, sejmeme z plotny a dobře vmícháme mouku

. Na pečící papír si obkreslíme talíř, napatláme (stěrkou nebo vařečkou) těsto na papír, asi 0,5 cm přes okraj v tenké vrstvě, dáme péct na 180 °C asi 8 minut, až je těsto medově zlaté. Z tohoto množství nám vyjde asi 6 plátů. Upečené pláty okrojíme podle talíře, okraje nevyhazujeme!!

Krém: Salko vaříme asi 2 hodiny, pak necháme schladnout a vyšleháme s máslem, lze i ze Salka neuvařeného. Jednotlivé pláty potřeme krémem, pak i celý medovník. Okraje rozdrtíme na drobenku a celý medovník jím obalíme (lze vmíchat i drcené oříšky).Tento medovník se nechá den uležet a je jako opravdový, koupený v cukrárně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
4+
2.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4+ (hodnoceno 2x)
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Medovník dle ukrajinské receptury

Komentáře

  1. Pavla   09.06.2012 | 11:37 | reagovat | závadný

    Chtěla jsem se zeptat jestli nebude vadit, když dá místo pískového cukru moučku nebo krystal?

  2. Petra Kozakova   08.02.2009 | 23:31 | reagovat | závadný

    ahoj , musim rict ze recept je super, testo jsem musela nechat kvuli neodkladnyn zalezitostem ulezet tak se ani nelepilo kdyz jsem ho valela pres kancelarskou folii velikosti A4 rozrizlou na vesti format, na papir jsem si tuzkou namalovala podle formy kolo tak to bylo taky jednoduche a po vyvaleni 1/6 tiny testa jsem tam tu formu jeste vryla a okraje se mi oddelily od smamotneho kruhu. po upeceni za horka jsem odkrojky odloupla nez cviboch zatvrdl a mela jsem vsechny kruhy stejne :-), jedine z ceho jsem byla vykulena ze druhy den byl medovnik jako sutr. Maslo ztvrdlo a platy byly jako susenky. Tak jsem ho nechala cely den venku a ted je opravdu medovnikovy :-D

  3. Lída C.   19.10.2007 | 7:27 | reagovat | závadný

    Včera jsem vyzkoušela. První placku jsem se pokoušela roztírat stěrkou - katastrofa, protože těsto je dost mastné a z pečicího papíru sklouzávalo. Druhou placku jsem válela přes mikroten, celkem to šlo, ale pořád to nebylo ono. Nakonec jsem prostě jen dala kousek těsta na pečicí papír, přes něj potravinářskou folii a rukama jsem těsto krásně rozetřela na tenoulinké placky. Šlo to perfektně a rychle a dokonce byly stejnavě silné, takže při pečení zlátly stejnoměrně. Uchvátilo mě, jak jsou po upečení slabé a tvárné - příště z nich skusím udělat plněné kornoutky nebo nějakou speciální roládičku.

  4. milos   08.03.2007 | 22:20 | reagovat | závadný

    Kucharki, mam problem s plnkou, je dolezita koli trvanlivosti madovniku?A musim salko varit 2hodiny vo vode?

  5. Jana Kutačová   08.06.2006 | 9:56 | reagovat | závadný

    Ještě jsem chtěla napsat,že u první placky jsem zuřila-nešlo to napatlat a lepilo se to všude jen ne na peč.papír.Pak jsem ale vzala mikroten.sáček a celé těsto jsem jednoduše přes něj rozválela na teňoulinké krásné placky.Vyšly mi jen tři,ale přes celý velký plech(ty jsem pak rozkrojila na půl,takže jich bylo šest:o).Jinak opravdu stačí jen jedno máslo na celý moučník.Těším se,až jej ochutnáme.:o))

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web