Autor:

Medové perníčky bez tuku

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Moučkový cukr 400 g
Med 400 g
Vejce
středně velká
4 ks
Jedlá soda 2 lžička
Perníkové koření 3 lžíce
Na polevu
Moučkový cukr  
Bílek 1 ks
Solamyl (bramborový škrob)
1-2
2 lžička
Citronová šťáva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto (pokud nedrží celistvost přidáme trochu mléka). Vložíme do skleněné nádoby a necháme v ledničce odležet 1 den. Těsto rozválíme na 2-3 cm a vykrajujeme tvary pomocí vykrajovátek. Pracujeme zásadně se studeným těstem, proto vždy jen odebereme část těsta a zbytek necháme v ledničce. Vykrojené tvary pokládáme na plech na pečivový papír. Pečeme do růžova při teplotě asi 230 °C jen 2-5 minut!

Ihned po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vychládlé perníčky zdobíme citrónovou polevou.

Do bílku zamícháme solamyl a citrónovou šťávu. Přimícháváme cukr tak dlouho, až je poleva hustá. Polevu dáme do zdobícího sáčku nebo do mikroténového sáčku s ustřiženou špičkou. Pokud se poleva na perníčcích roztéká přidáme cukr. Pokud je moc hustá, přidáme citrónovou šťávu.

Tyto perníčky jsou velice chutné, netvrdnou. Uchovávám je v uzavřené nádobě v chladnu. Jsou pěknou ozdobou na Vánoční i Velikonoční stůl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Medové perníčky bez tuku

Komentáře

  1. Eva   20.12.2012 | 22:08 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné, doporučuji!

  2. Pavlinka D   02.12.2007 | 20:14 | reagovat | závadný

    Dnes jsem je upekla, jsou moc dobré, snad budou dobré i o Vánocích, až se uleží, (pokud je teda do té doby nesním:-) )

    1. Julie   01.12.2010 | 11:32 | reagovat | závadný

      Právě jsem uplácala těsto a přijde mi strašně lepivé.. Je to normální? Myslíte, že když ho nechám déle v ledničce, tak z něj půjdou vyrobit perníčky? Nikdy jsem těsto s medem nedělala.. :-[

  3. Jolana Papoušková   21.10.2007 | 20:51 | reagovat | závadný

    Děkuji, Lenko, za upozornění. 2-3 cm by bylo opravdu hodně :-) Těsto je třeba rozválet na asi 0,5 cm tlustou placku :-)

  4. Lenka   02.04.2007 | 14:10 | reagovat | závadný

    Jolano, nemám zkušenost s tak krátkým pečením, ale chybu budete mít asi v tloušťce rozváleného těsta: 2-3 cm je určitě překlep :-)

  5. Eva Č.   14.03.2007 | 10:34 | reagovat | závadný

    Děkuji, Vaše perníčky zkusím :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web