Autor:

Medové perníčky bez tuku

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Moučkový cukr 400 g
Med 400 g
Vejce
středně velká
4 ks
Jedlá soda 2 lžička
Perníkové koření 3 lžíce
Na polevu
Moučkový cukr  
Bílek 1 ks
Solamyl (bramborový škrob)
1-2
2 lžička
Citronová šťáva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto (pokud nedrží celistvost přidáme trochu mléka). Vložíme do skleněné nádoby a necháme v ledničce odležet 1 den. Těsto rozválíme na 2-3 cm a vykrajujeme tvary pomocí vykrajovátek. Pracujeme zásadně se studeným těstem, proto vždy jen odebereme část těsta a zbytek necháme v ledničce. Vykrojené tvary pokládáme na plech na pečivový papír. Pečeme do růžova při teplotě asi 230 °C jen 2-5 minut!

Ihned po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vychládlé perníčky zdobíme citrónovou polevou.

Do bílku zamícháme solamyl a citrónovou šťávu. Přimícháváme cukr tak dlouho, až je poleva hustá. Polevu dáme do zdobícího sáčku nebo do mikroténového sáčku s ustřiženou špičkou. Pokud se poleva na perníčcích roztéká přidáme cukr. Pokud je moc hustá, přidáme citrónovou šťávu.

Tyto perníčky jsou velice chutné, netvrdnou. Uchovávám je v uzavřené nádobě v chladnu. Jsou pěknou ozdobou na Vánoční i Velikonoční stůl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Medové perníčky bez tuku

Komentáře

  1. Eva   20.12.2012 | 22:08 | reagovat |

    Opravdu výborné, doporučuji!

  2. Pavlinka D   02.12.2007 | 20:14 | reagovat |

    Dnes jsem je upekla, jsou moc dobré, snad budou dobré i o Vánocích, až se uleží, (pokud je teda do té doby nesním:-) )

    1. Julie   01.12.2010 | 11:32 | reagovat |

      Právě jsem uplácala těsto a přijde mi strašně lepivé.. Je to normální? Myslíte, že když ho nechám déle v ledničce, tak z něj půjdou vyrobit perníčky? Nikdy jsem těsto s medem nedělala.. :-[

  3. Jolana Papoušková   21.10.2007 | 20:51 | reagovat |

    Děkuji, Lenko, za upozornění. 2-3 cm by bylo opravdu hodně :-) Těsto je třeba rozválet na asi 0,5 cm tlustou placku :-)

  4. Lenka   02.04.2007 | 14:10 | reagovat |

    Jolano, nemám zkušenost s tak krátkým pečením, ale chybu budete mít asi v tloušťce rozváleného těsta: 2-3 cm je určitě překlep :-)

  5. Eva Č.   14.03.2007 | 10:34 | reagovat |

    Děkuji, Vaše perníčky zkusím :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web