Autor:

Masové kuličky v pivní omáčce

Snadné
Ingredience
Mleté maso - hovězí 500 g
Chleba
-pokrájený na kostičky
2 plátek
Pivo
-10°,světlé
350 ml
Sýr 100 g
Hladká mouka
-na zahuštění,1-
2 lžíce
Cibule
-drobně pokrájená
1 ks
Olej 3 lžíce
Cukr
-nejlépe hnědý
2 lžíce
Ocet 2 lžíce
Sůl
a pepř
 

Postup přípravy:

Chlebové kostky namočíme do 1dl piva. Pak smícháme s masem, sýrem, solí a pepřem. Vlhkou rukou utvoříme malé kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem (plech můžeme vymazat). Kuličky pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

Mezitím si připravíme omáčku: na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme cukr, ocet a zbylé pivo, necháme provařit i s pečenými kuličkami asi 15 minut. V trošce vody si rozmícháme mouku a omáčku zahustíme, povaříme. Dochutit můžeme i vegetou nebo přidat pár kapek klasika.

Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Masové kuličky v pivní omáčce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web