Autor:

Martin koláč

Obtížné
Světlý piškot
Vejce 5 ks
Hladká mouka 5 lžíce
Cukr krystal 5 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Tmavý piškot
Vejce 5 ks
Hladká mouka 5 lžíce
Cukr krystal 5 lžíce
Kakao 2 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Růžový piškot
Vejce 5 ks
Hladká mouka 5 lžíce
Cukr krystal 5 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Potravinářské barvivo
červené - troška
 
Bílá náplň
Voda 250 ml
Moučkový cukr 5 lžíce
Zlatý klas
Máslo 200 g
Čokoládová náplň
Voda 250 ml
Moučkový cukr 7 lžíce
Kakao 2 lžíce
Zlatý klas
Máslo 200 g
Kokosová náplň
Voda 500 ml
Kokos 250 g
Moučkový cukr 3 lžíce
Máslo 1 lžíce
Želatina 1 lžíce
Marcipánová hmota
Sušené mléko
(sklenice=3dl)
2 sklenice
Margarín 1,5 lžíce
Moučkový cukr 2 sklenice
Vlažná voda 1 dl
Ingredience
Malinový džem
nebo Rybízový
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče, Řezy

Upečeme piškoty stejným způsobem: vyšleháme bílek do tuha, postupně přidáváme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Do kakaového piškotu přidáme kakao, do růžového několik kapek červené barvy. Každý piškot zvlášť upečeme a necháme vychladnout.

Bílou a čokoládovou náplň připravíme stejně: ve vodě uvaříme Zlatý klas a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, do čokoládové náplně dáme i kakao, postupně všleháme vychladlý Zlatý klas.

Kokosová náplň: ve vodě necháme nabobtnat želatinu, potom ji rozpustíme, vmícháme kokos, cukr. Do vychladlé náplně vmícháme máslo.

Marcipánová hmota: smícháme všechny přísady a vypracujeme jednolitou hmotu.

Koláč skládáme takto: světlý piškot potřeme bílou náplní, uložíme tmavý piškot, potřeme čokoládovou náplní, navrstvíme kokosovou náplň, potřeme malinovým nebo rybízovým džemem, uložíme růžový piškot. Potom celý koláč příčně rozkrojíme na poloviny (budeme mít 2 čtverce). Marcipánovou hmotu rozdělíme na poloviny, každou rozválíme mezi fólií na čtverec podle velikosti koláčů tak, abychom hmotou zakryli povrch i boky koláčů. Necháme ztuhnout a potom krájíme na řezy.

Koláč je poměrně časově i finančně náročný, ale je dobrý i na slavnostnější příležitosti.

Poznámka: Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Martin koláč

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   15.08.2006 | 17:19 | reagovat | závadný

    Janka, nie je to až také náročné, ale rozpísala som to dosť podrobne, aby tomu rozumeli aj tí menej skúsení : )))

  2. Jana Kutačová   08.08.2006 | 17:00 | reagovat | závadný

    Terezko,pracuji ve školství a trpělivosti bych měla mít více než dost,ale asi mě ji už na pečení zákusků(které navíc nejím)tolik nezbývá.možná právě proto,že jsem masožroutek:o) Jinak jsem ale chytrolín,zajdu s tímto receptíkem za mamčou a ta je kuchařka a pekařka vynikající,takže si ho od ní nechám upéct třeba k narozeninám.Už teď se na ně těším,ikdyž mi už není dvacet..:o)

  3. Tereza Jarčušková   08.08.2006 | 14:13 | reagovat | závadný

    Janka, je to síce trocha prácne, ale koláč je skutočne dobrý, mám ho od kolegyne a keď ho upiekla prvýkrát a doniesla, odsúhlasilo ho 30 ľudí. Je pravda, že ja ho robím len sporadicky, práve pre tú prácnosť.

  4. Tereza Jarčušková   08.08.2006 | 14:10 | reagovat | závadný

    Kuchařko on-line, ďakujem, ale poprosím ešte pridať tých 5 lyžíc kryšt. cukru aj do tmavého aj do ružového piškotu. Ďakujem.

  5. Jana Kutačová   06.08.2006 | 22:57 | reagovat | závadný

    Tak tohle bych vážně chtěla ochutnat-jen jeden malinký kousíček,protože to zní božsky,ale jsem si zcela jistá(bohužel),že s mým přístupem k pečení,moučníků ,kdy musím mít všechno šup šup smícháno,vhozeno na plechu a upečeno,tak tento zákusek nejspíš neochutnám...Ach jo!..:o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web