Mangové sušenky

Hodnocení:

Moje:

25 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce cukr
    • 130
      g máslo
    • 50
      ml voda velmi studená
  • náplň
    • 200
      g mango
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 60
      g cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vejce
  • finální úprava
    • vejce
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na těsto smíchejte mouku s cukrem, přidejte cca polovinu másla na plátky a zpracovávejte nejlépe v robotu. Pak přidejte zbytek másla, dokud se nevytvoří drobenka. Pomalu přiléjvejte studenou vodu, z těsta by se měla vytvořit kulička. Pokud ne, přidávejte opartrně vodu, dokud se neudělá. Dejte alespoň na 30 minut do lednice.
2
Náplň:
3
Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vytvořte jemné pyré (např. tyčovým mixérem) a dejte do nádoby vhodné pro vodní lázeň. Do spodního hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen a nechte jen trochu probublávat. Dno vrchní nádoby by se nemělo dotýkat vody.
4
Přidejte cukr a citronovou šťávu. Občas promíchejte. Když je cukr rozpuštěný, přidejte máslo, občas promíchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí. Pak všlehejte rozšlehané vejce. Za občasného promíchání nechte asi 15 minut zahřívat, dokud směs nezhouste a nezačne se trochu lepit na lžíci.
5
(Krém můžete hodnotit a komentovat i zvlášť: http://www.recepty.cz/recept/mangovy-krem-157992)
6
Pak vyválejte dva stejně velké plátky o tloušce asi 2-3 mm (budete potřebovat trochu mouky na poprášení, aby se vám těsto nelepilo). Jeden plát potřete vrstvou mangového krému. Přiklopte druhým plátem. Vykrajujte skleničkou nebo vykrajovátkem menší kolečka. Hranu pak umačkejte, potřete rozšlehaným vajíčkem, nařízněte uprostřed, posypte každý koláček trochou cukru a pečte 12-15 minut na 170°C.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • ronrogers
    ronrogers |

    7. 3. 2017 05:50

    Wow, amazing recipe! Its a healthy one. This one is an excellent one.Thanks for sharing.looks good.Thanks for the tip. It was very useful.You made it and they actually turned out well.Happy to read your post and appreciating you for making this better and yummy foods.Thanks a lot.You will get academic integrity, quality and punctuality from sites available now. Hence, each of the paper done at custom essays has a touch of professionalism.So try to write better and make your essay better at any level.Its the better way for you to make your essay with good contents.Visit http://www.essayguardian.com/.