Mango kuře s mandlemi

Hodnocení:

Moje:

60 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kuřecí maso prsa
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks mango dobře uzrálé, větší
    • 200
      g cukrový hrášek
    • 3
      stroužek česnek
    • 125
      g mandle
    • 1
      lžíce cukr
    • olivový olej
    • 2
      lžíce limetková šťáva
    • 1
      lžička chilli
    • 75
      ml koriandr hrubě nasekaný, nebo bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata na sekáme na hrubo. Oloupeme mango. Mango krájíme od stonku na delší kousky, potom rozkrájíme na proužky asi 1 cm silné. Sloupneme "nitku" z cukrového hrášku. Kuře nakrájíme na stejně silné proužky jako mango.Mandle dáme neoloupané na větší pánev, a na středně mírném plameni pražíme 4-5 minut. Hotové přendáme na talíř.
2
Do malé misky dáme rozetřený česnek, šťávu z limetky, cukr a 1/2 lžičky rozdrcené chilli papričky; vše řádně promícháme a přendáme na pánev, na které jsme pražili mandle. Přilijeme trošku oleje, opět promícháme.
3
Přidáme kuře a opékáme do zlatova, 3-4 minuty. Přidáme rajčata a mango. Mícháme, až začnou rajčata "měknout", též 3-4 minuty.
4
Potom přidáme hrášek a česnek a za stálého míchání smažíme, až je hrášek poloměkký. Odstraníme z ohně, posypeme mandlemi a bylinkami. Můžeme přidat zbytek rozemletých chilli papriček, je to více ostré, to už podle chuti.
5
Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    8. 10. 2011 18:43

    tohle jidlo jsem si zamilovala

  • sabina natalia b.
    sabina natalia b. |

    9. 6. 2009 10:28

    Konečně mi někdo řekl jak na mango já to krájím úplně jak pako XDDDDDDDDDDDDDD

  • Růžena Šimková
    Růžena Šimková |

    14. 4. 2006 13:01

    Dělala jsem bez hrášku,který naši kluci moc nemusí.Vynikající chuť,moc si pochtnali,dávám 1.

  • Jana
    Jana |

    17. 3. 2006 02:08

    Ano tak se spravne kraji mango,mate pravdu;nevim proc v tomto receptu to je na platky,asi aby to bylo stejne jako kure.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    16. 3. 2006 12:10

    Netradiční a zajímavý recept.Máme mango rádi.Vyzkouším,ale mango připravím tak,že ho neoloupané podélně odkrojím z obou stran od pecky.Nožem půlky ve slupce nakrájím na kostičky,neprokrojím slupku.A nakonec půlku promáčknu dužinou ven.Vznikne ježek a pak kostičky dužiny odkrájím od slupky.A pecka je moje,tu okoušu.:-)