Autor:

Maminčin perník

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 600 g
Cukr 400 g
Hera 200 g
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Mléko 1/2 l
Kakao  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Mléko, cukr, Heru a kakao dáme do hrníčku a pomalu zahříváme tak, aby se Hera rozpustila. Nesmí se vařit.
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva a vejce. Přidáme vlahou kakakovou směs, zamícháme, nalijeme do vymazaného vyššího plechu a dáme péct.
Po vychladnutí můžeme polít kakaovou polevou a posypat rozemletými ořechy nebo rumovou polevou. S rumovou polevou je výborný. Může se potřít i džemem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Maminčin perník

Komentáře

  1. Jitka Kadečková   07.05.2009 | 22:15 | reagovat | závadný

    Ladislavo,moc děkuji, rozumím a vyzkouším!

  2. ladislava staffenová   07.05.2009 | 21:38 | reagovat | závadný

    Jitko - teplotou to asi nebylo, ale při míchání jakékoli sypké hmoty s tekutinou, je třeba postupovat opatrně - já si nejprve nasypu sypké suroviny, pak pomalu přilévám tekutinu a stále míchám, výborná je menší metlička, kterou kvedlám, nebo i mixérek, ale důležité je, že vždycky musí být víc té sypké hmoty než tekutiny - jinak ta teutina utopí ty sypké a pak to zhrudkovatí. Doufám, že je to srozumitelné ;-)

  3. Jitka Kadečková   07.05.2009 | 21:08 | reagovat | závadný

    Mě se tedy při smíchání mouky a mléka udělaly hrudky. Měla jsem moc teplé mléko?

  4. Eva H.   23.09.2007 | 20:50 | reagovat | závadný

    To je vytecny recept! Bylo to rychle a dobre. Rozkrojila jsem to a pomazala rybizovou zavareninou. At se to jmenuje jak se to jmenuje, deti to zbouchaly hned. Diky!

  5. Monika   01.03.2005 | 15:46 | reagovat | závadný

    Já dělám něco podobného s práškem do perníku, místo kakaa dávám 2 tabulky nahrubo nasekané čokolády na vaření. Někdy přidám i nahrubo nasekané ořechy. Nikdy nevydrží dlouho.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web