Malinové rizoto s vanilkou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l mléko nízkotučné, nebo může být i sójové nebo připravený nápoj Oves milk
    • 1
      ks vanilkový lusk uprostřed otevřený
    • 150
      g rýže kulatozrnná
    • 1
      ks citronová kůra proužek
    • 2
      lžíce hnědý cukr hnědý
    • 6
      lžíce mandle na plátky nakrájené
    • 200
      g maliny čersvé
    • 6
      lžíce bílý jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko (či vodu připravený nápoj Oves milk) dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za stálého míchání přisypeme rýži. Mléko přivedeme do varu a zvolna vaříme 15-18 minut. Během varu přidáme citronovou kůru a hnědý cukr. Stále mícháme a vaříme do doby, než rýže změkne a zhoustne na hladký hustý krém. Mezitím dáme mandlové plátky na nepřilnavou pánev a bez tuku je pražíme 4-5 minut do mírného zhnědnutí. Až se rizoto dovaří, vyjmeme citronovou kůru a vanilkový lusk. K rýži přimícháme polovinu množství malin. Hrnec odstavíme a mícháme asi 1-2 minuty, aby maliny změkly a začaly pouštět šťávu.
2
Malinové rizoto přendáme do nahřátých mističek, přelijeme lžící bílého jogurtu, povrch posypeme opraženými mandlovými lupínky a zbytkem čerstvých malin. Ihned podáváme.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.