Tvarohové knedlíky s vanilkou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 300
      g jahody
    • 300
      g rebarbora
    • 250
      ml jablečná šťáva
    • 3
      lžíce cukr
    • 0,5
      lžíce škrobová moučka
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce moučkový cukr (Na posypání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme z něj dřeň. Oloupanou rebarboru a polovinu jahod nakrájíme na kostičky, zbylé jahody rozmělníme. Rebarboru, 200 ml jablečné šťávy, cukr a vanilkový lusk povaříme. Poté lusk vyjmeme, ve zbylé jablečné šťávě rozpustíme škrob, vlijeme do směsi a necháme přejít varem. Ochutíme citronem a přidáme pyré a jahody. Z tvarohu, mouky, vejce a vanilkové dřeně zpracujeme těsto. Necháme 2 minuty odpočinout. Vytvarujeme 8 knedlíků a ve vroucí osolené vodě je vaříme 10-12 minut. Na másle osmahneme dozlatova strouhanku a knedlíky v ní obalíme.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    22. 5. 2012 16:35

    Nebylo to úplně špatné, omáčka zajímavá, knedlíky nijaké (škoda vanilky), my jsme to narozdíl od Vercas zase měly hrozně kyselé, museli jsme doslazovat :D Jo a ty knedlíky teda vůbec nevypadají jako na obrázku, jsou úplně bílé.

  • Vercas1
    Vercas1 |

    19. 5. 2011 20:19

    Příště bych určitě odebrala cukru, bylo to hrozně sladké, knedlíky se z lepivého těsta tvarovaly celkem špatně, ale jinak dobré :-)