Autor:

Linecké cukroví

Střední
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Máslo 250 g
Moučkový cukr 120 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Žloutek 3 ks
Ořechy
, nebo mandle na posypání
 
Zavařenina
pikantní
 
Linecké cukroví

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme hladká nebo vroubkovaná kolečka a klademe na suchý plech.

Z poloviny koleček na plechu vypíchneme kovovou trubičkou střed. Tato kolečka potřeme vejcem a posypeme rozsekanými ořechovými jádry nebo loupanými mandlemi. Upečeme dorůžova a po vychladnutí slepujeme pikantní červenou zavařeninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 223 x
2+
4.37 223 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 223x)
Reklama
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Linecké cukroví

Komentáře

  1. tereza   30.11.2016 | 11:20 | reagovat | závadný

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-* =-O =-O :-\ :-[ :-[ :-D ;-) ;-) :-) :-) :-) :-)) :-)) :-)) :-))
    SUPER

  2. tereza   29.11.2015 | 9:35 | reagovat | závadný

    =-O na kolik plechu je to :-S

    1. Ešubil   12.12.2015 | 22:23 | reagovat | závadný

      Jak tlustá kolečka dělat? Tenká mi hned zhnědla. Díky za radu.

  3. emca   03.12.2014 | 15:57 | reagovat | závadný

    na kolik stupnu se to peče :-)) ;-)

  4. PajinQa90   01.12.2014 | 17:32 | reagovat | závadný

    Dobry den,chtela jsem se zeptat, po jak dlouhe dobe linecke slepujete marmeladou po upeceni.

    1. Kamila B.   10.12.2014 | 6:42 | reagovat | závadný

      Já většinou druhý den. :-)

    2. já   23.11.2016 | 9:11 | reagovat | závadný

      zkuste číst celý recept. je tam psáno po vychladnutí. To znamená že pokud to po upečení dáš do mrazáku tak můžeš potírat už za minutu a pokud to necháš v troubě tak třeba za dvě hodiny :-P

  5. Monika   30.11.2014 | 12:51 | reagovat | závadný

    Mohu jen doporučit, je výborné.Jdu už na druhou várku, ta první padla neslepená za vlast, tak tuhle musím rychle po upečení schovat, :-)

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web