Levné a chutné "smažené chlebíčky"

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Dle počtu strávníků
    • veka na plátky
    • vejce na obalení
    • rostlinný olej
    • sůl
    • rajčata
    • cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dle počtu strávníků obalíme plátky veky v rozšlehaném vejci se solí, a ihned dáme smažit na riozpálenou pánev po obou stranách do zlatova. Poté vyjmeme z pánve, posypeme solí, poklademe na každý plátek veky asi 2-3 plátky rajčete, hodně poklademe na půlkolečka pokrájenou cibulkou a je hotovo.
2
Je to rychlé a nám to moc chutná :-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Daisy
    Daisy |

    3. 8. 2007 17:42

    Dva plátky veky ještě namažu paštikou a proložím plátkem sýru, obalím ve vajíčku a zapékám v toustovači, není to pak tak mastné. Rychlá a dobrá večeře.

  • Janina
    Janina |

    3. 8. 2007 08:03

    Výborné je taky ještě na pánvi po otočení přidat plátky hermelínu nebo strouhanou nivu :-) krásně se to rozteče.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    1. 8. 2007 12:39

    Dělám také z chleba, po otočení na právě osmaženou stranu nasypu trochu nahrubo strouhaného sýra, než se dosmaží druhá strana, sýr se trochu rozteče. Na talíři sypu nasekaným česnekem, osolím a zdobím kouskem červené papriky. Luxusní!

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    1. 8. 2007 06:38

    Taky děláváme ze zbytků staršího chleba.Zkuste do vajíčka přidat strouhaný sýr,pak potřít kečupem a dozdobit cibulí,rajčátky,paprikou a okurkem.

  • Hela -
    Hela - |

    31. 7. 2007 16:55

    I já tak likviduji zbytky staršího chleba. Do vajec přidávám utřený česnek a protože to většinou dělám ke snídani, už ničím nezdobím ale dobrá je na tom i hořčice.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    30. 7. 2007 16:31

    my to často děláme ze zbytků chleba, do vajec dávám trošku mléka. Po osmažení potřu kečupem, pokladu nakrájenou cibulí , výborné ! Ale kombinacím se meze nekladou.