Letní kuře

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
  • Marináda
    • 2
      lžíce olej (Nejlépe olivového)
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce bazalka Sekané čerstvé
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozdělíme na porce, potřeme připravenou marinádou. **Marináda:** v misce smícháme všechny ingredience, nesolíme! Přelijeme přes kuře. Necháme odležet, nejlépe přes noc.
2
Vložíme do pekáčku, osolíme, polijeme zbylou marinádou, podlijeme trochou vody a upečeme do měkka. Během pečení dle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme vypečenou šťávou, aby dostalo kůrčičku. Podáváme s křupavou bagetou nebo s brambory a hlávkovým salátem.
3
**Varianta:** když je kuře poloměkké, přidáme do pekáčku syrové brambory nakrájené na čtvrtky. Osolíme a během pečení přeléváme šťávou. Ta se do brambor vsákne a mají pak výbornou chuť.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    3. 11. 2005 15:54

    moc dobry, jednoduchy, chutny, tak jak je to napsane, pokud neco vynechate, nebo nahradite, nebo pridate, bude to jiste take dobre, ale bude to jine jidlo, jiny recept

  • Petra
    Petra |

    5. 9. 2005 17:17

    kuře bylo dobré a recept určitě stojí za to vyzkoušet, přesto bych to nenazvala jako výborné nebo vynikající.příště zkusím použít marinádu na rybí maso. přišla mi k němu vhodnější.

  • Barbora Šimáčková
    Barbora Šimáčková |

    25. 8. 2005 09:53

    Ahoj, mám dotázek, hrozně ráda vařím s Jamiem Oliverem, mám jeho knížky, ale ráda bych i videokazetu - nevíte někdo, kde se dá sehnat???

  • lol lol
    lol lol |

    19. 8. 2005 17:43

    dobrý napad s tim červeným vinem,bylo vynikajici.Mo jsem si pošmákla. prostě mňamka

  • Tereza Kuncova
    Tereza Kuncova |

    9. 8. 2005 15:26

    Co se tyce brambor, tak je dore posypat jejeste trochu rozmarynem.

  • Rusala
    Rusala |

    1. 8. 2005 14:02

    V sobotu jsem recept udělala,asi se netrefil do naich chutí.Nebylo to špatné,ale znám spoustu receptů na kuře,které nám chutnají lépe.IAle děkuji,ráda zkouším nové recepty.

  • Anna Bromová
    Anna Bromová |

    31. 7. 2005 21:46

    Recept se mě moc líbí a co nejdřív ho odskouším.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    31. 7. 2005 15:13

    Jednoduchý a výbroný recept, hodnotím za 1 :o) Brambory jsem ke kuřecím stehnům dala syrové nepředvařené hned na začátku pečení - vše bylo za 50 minut akorát :o)

  • Iveta
    Iveta |

    29. 7. 2005 15:01

    Já bych nedávala citron a místo vína bych použila černé pivo.Mám to vyzkoušené a je to výborné.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 6. 2005 06:43

    Tento recept jsem vyzkoušela,je to moc dobré.Jana N.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 6. 2005 08:02

    k bielemu masu len biele vino !

  • martin
    martin |

    18. 6. 2005 13:12

    toto kuře je velmi dobré a když se dodá dobré červené vino :-

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2005 10:28

    Airan, mne take vino bohate staci:o)))

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    12. 6. 2005 21:09

    citronova stava se mi tam zda ale zbytecna, to vino bohate staci:-))

  • Alojs Jezek
    Alojs Jezek |

    7. 6. 2005 16:24

    tohle muže být dobré i v zimě :o)))

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    3. 6. 2005 18:01

    Ten vyborny a jednoduchy recept delam casto. S temi bramory kolem je to pochoutka. Dam kure pect a zacnu skrabat brambory, skoncim se skrabanim a hned je pridavam ke kureti, casove mi to vychazi skvele:-)) Cim dele se tam pecou, tim jsou lepsi. Doporucuji tu kombinaci s hlavkovym salatem.

  • Alena Damijo
    Alena Damijo |

    3. 6. 2005 17:02

    Zni to dobre. Ty brambory pecene v kureci stave jsou dobre (delam u podobneho receptu), ale ja je nejdriv predvarim, pecou se jinak strasne dlouho.