Autor:

Langoše III.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Droždí 2 kostka
Vejce 2 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl
dle potřeby
 
Mléko  

Postup přípravy:

Nejdřív uděláme kvásek. 2 dcl mléka nalejem do menšího hrnce, přidáme 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme, aby bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vajíčka, olej, sůl a nakonec kvásek. Těsto řádně promícháme a přidáváme mléko (vlažné), ale tolik aby těsto bylo spiše tuhší. Necháme asi 1 hodinu vykynout.

Zbylé těsto dáme do sáčků, pořádně zabalíme a dáme zamrazit. Pokud budete dělat z mraženého těsta langoš, nespěchejte a nechte těsto pořádně rozmrazit, až pak tvořte langoše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Langoše III.

Komentáře

  1. Sadilkovi30   10.01.2014 | 11:20 | reagovat |

    super recept, díky za něj :-)

  2. nikola dvorská   01.11.2007 | 18:20 | reagovat |

    je to super

    1. -lll-   15.05.2011 | 14:53 | reagovat |

      Pokusím se :-S a snad to bude chutnat ;-)

  3. Anonym   18.02.2007 | 13:22 | reagovat |

    No jo jde to

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web