Langoše III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      kostka droždí
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl dle potřeby
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív uděláme kvásek. 2 dcl mléka nalejem do menšího hrnce, přidáme 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme, aby bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vajíčka, olej, sůl a nakonec kvásek. Těsto řádně promícháme a přidáváme mléko (vlažné), ale tolik aby těsto bylo spiše tuhší. Necháme asi 1 hodinu vykynout.
2
Zbylé těsto dáme do sáčků, pořádně zabalíme a dáme zamrazit. Pokud budete dělat z mraženého těsta langoš, nespěchejte a nechte těsto pořádně rozmrazit, až pak tvořte langoše.

Komentáře k receptu

  • Sadilkovi30
    Sadilkovi30 |

    10. 1. 2014 11:20

    super recept, díky za něj :-)

  • -lll-
    -lll- |

    15. 5. 2011 14:53

    Pokusím se :-S a snad to bude chutnat ;-)

  • nikola dvorská
    nikola dvorská |

    1. 11. 2007 18:20

    je to super

  • Anonym
    Anonym |

    18. 2. 2007 13:22

    No jo jde to