Zapečené žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso prsa
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 500
      g žampiony
    • 40
      g hladká mouka
    • 500
      g mléko
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      ks vepřový vývar (Jedna kostka)
    • 5
      g strouhanka
    • 5
      ks petrželová nať (Několik snítek)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a 15 minut opékáme na 40 g másla. Poté je vyjmeme osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Žampiony otřeme, rozčtvrtíme, na vypečeném tuku je 5 minut smažíme a poté navršíme na maso. Mouku osmahneme na 60 g rozehřátého másla, zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kostkou masového vývaru. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou a zapékáme v troubě asi 10 minut. Houbové pánvičky podáváme posypané petrželkou.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    1. 2. 2012 13:26

    Vynikající, ale místo strouhanky sýr...

  • KaRa
    KaRa |

    1. 2. 2012 13:26

    Vynikající, ale místo strouhanky sýr...

  • Tereza T
    Tereza T |

    4. 2. 2011 17:55

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 2. 2011 10:00

    Mléko - 40 g ;-)

  • Tereza76
    Tereza76 |

    4. 2. 2011 09:26

    Delala jsem vcera - moc dobre, akorat to posypani strouhankou mi moc nesedi - strouhany syr je lepsi ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    14. 1. 2011 13:06

    Výborné :-)

  • Silva Zbořilová
    Silva Zbořilová |

    8. 4. 2010 09:19

    Vynikající recept,dávám jedničku.

  • Silva Zbořilová
    Silva Zbořilová |

    13. 3. 2010 19:51

    Děkuji za výborný recept,dávám velikou jedničku.Také jsem přidala trochu strouhaného sýra a hotové posypala požitkou.Jako přílohu opékané brambory.

  • Alena Sloupova
    Alena Sloupova |

    19. 2. 2010 21:38

    Vyborny recept, ja i muj pritel mame velmi mlsne jazyky a musime tento recept ocenit tou nejlepsi znamkou. Velmi dekujem. VYNIKAJICI!

  • Vekoška .
    Vekoška . |

    13. 11. 2009 11:28

    Moc dobré, přidala jsem navrch ještě trochu strouhaného eidamu a slavila úspěch.

  • Lucie Sobotková
    Lucie Sobotková |

    30. 5. 2009 12:11

    recept je vynikající, rychlý. na žampiony jsem přidala jseště trošku kmínu. jako přílohu bych dala rýži.jinak super mňamka

  • Marta Kracíková
    Marta Kracíková |

    19. 11. 2006 16:03

    Moc jsme si pochutnali - i taťka, který kuřecí nijak zvlášť nemusí.

  • Gábina
    Gábina |

    18. 11. 2006 11:45

    Veroniko, strouhanka aby měla vytvořit křupavou vrstvu

  • Veronika
    Veronika |

    17. 11. 2006 21:18

    Výborné, jen netuším jaký význam tam má ta strouhanka.

  • Jana
    Jana |

    20. 10. 2006 14:27

    Jarmilo,vy asi nežijete v Čechách.Tady jsou na podzim všude lesy plné houbařů.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 10. 2006 17:58

    OPravdu je to velmi dobré, vše to moc chutnalo. Dokonce jsem byla nucena tento recept udělat 3x do týdne. Opravdu vynikající!

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    4. 8. 2006 16:40

    Recept vypada lakave a rozhodne vyzkousim. Poprve v zivote ale slysim, ze sbirat houby je nezakonne. My chodime sbirat houby kazdy rok a nikdo nam zatim nic nezakazal.

  • Janča
    Janča |

    2. 12. 2005 21:31

    V prodejně zeleniny a vlastně v každém větším obchodě je zcela zákonně prodávají.A do lesa na ně s klidem můžete taky,když rostou.

  • Jarmila
    Jarmila |

    2. 12. 2005 17:53

    Na tomto receptu mě velmi zaujalo, že je z hub. Já myslala, že sbírat houby je nezákonné.

  • Karli
    Karli |

    2. 4. 2005 15:12

    Opravdu lahůdka. Potřebovala jsem spotřebovat větší množství žampionů a proto jsem tenhle recept vyzkoušela. Všichni jsme si moc pochutnali, ale konzervativní část rodiny se dojídala chlebem, aby si nahradili nějakou přílohu. Doporučuju taky !!!!!

  • Tereza Kellner
    Tereza Kellner |

    16. 11. 2004 12:27

    Tento recept je vyborný. Je poměrně rychlý a strašně dobrý. Doporučuju všem.