Kysané okurky, které vydrží do Vánoc

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • okurka
    • 3
      l voda
    • křen
    • česnek
    • kopr
    • 1
      balíček deko steril
    • vinné listy není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Svaříme vodu s Dekem steril - pozor nezaměnit s Dekem, které se používá i pro nakládání bez sterilizace, protože by okurky nevykysaly.
2
Kdo má rád slané, může přidat sůl dle své chuti.
3
Na dno větších sklenic položíme vinný list, dáme vrstvu okurek nakladaček - mohou být i přerostlé, proložíme koprem, kousky křenu, stroužky česneku.... opakujeme, dokud sklenici nezaplníme.
4
Zalijeme zchladlým nálevem, aby byly okurky potopené, zavíčkujeme a uložíme do chladu. Já dávám do sklepa. Nevím, co by udělal sklep v paneláku?
5
Pokud se nesní dřív, vydrží opravdu nejméně do Vánoc.

Komentáře k receptu

  • Jarda
    Jarda |

    21. 1. 2008 06:54

    Otevřel jsem až poVánocích a jen jsme mlaskali.Okurky byly křupavé a o česnek jsme se "poprali"

  • Jarka
    Jarka |

    17. 9. 2007 08:27

    Tak jsem je zkusila, ale opravdu nic moc. Klasika s vinným a višňovým listem + kopr a 4dkg soli na 1kg okurek je daleko lepší.

  • Jarka
    Jarka |

    28. 6. 2007 13:34

    Za jak dlouho jsou okurky vykvašené?