Květáková polévka s ovesnými vločkami

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák (Malý)
    • 1,5
      ks voda
    • 100
      g ovesné vločky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička polévkové koření
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 100
      g sýr (Na strouhání)
    • 1
      ks petržel (Jemně nasekaná)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mírně osolené vodě krátce ovaříme květák a po vyjmutí jej rozdělíme na malé růžičky. Do květákového vývaru vložíme vločky a zvolna vaříme 30 minut.
2
Polévku ochutíme muškátem, pepřem a polévkovým kořením, vložíme do ní prohřát květák. Na talíři sypeme jemně strouhaným sýrem a petrželkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    19. 8. 2008 20:55

    Polévka je opravdu moc dobrá, asi to budě tím, že mám chuť vloček ráda. Doporučuji s vajíčkem místo sýra, bez soli a s lžičkou biopolévkového koření - výborné pro děti! Pokud přidáte domácí květák s domácím vajíčkem, bude polévka výživově úpně bez chyby :-)

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    8. 6. 2008 09:05

    Tuto polévku vařím dlouhá léta, vyčetla jsem jí kdysi ve "Vaříme dětem", ale místo sýra rozpustím rozkvrdlané vejce. Osmažené vločky lze ještě nepatrně zaprášit moukou

  • Wendy
    Wendy |

    8. 6. 2008 08:13

    Mooc dobré! Já jsem nejprve na másle osmáhla vločky, zalila vodou, asi 20 minut povařila a přidala na růžičky rozdělený květák a koření a ještě asi 5 minut povařila a do hotové polévky přidalanasekanou petrželku. I bez sýra výborné! Dávám 1* :-)

  • Karel IV
    Karel IV |

    20. 11. 2007 11:18

    Chutná dobře i bez sejra a petrželky ;-)