Kuřecí specialita po moravsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa
    • žampiony
    • smetana
    • kukuřice
    • sýr niva nebo Eidam
    • 1
      ks cibule
    • masox
  • K dochucení
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky či nudličky. Na rozehráté pánvi si opražíme cibuli a vzápětí k ní dáváme kuřecí maso, které lehce promneme. Přidáváme žampiony.
2
V menší sklenici rozpustíme masox ve vodě. Podlijeme jím pánev s masem a žampiony a necháme vodu vyvařit asi 15 min. Následně pokrm ochucujeme. Přidáváme kukuřici a zalijeme jí smetanou. V tomto momentu by se Vám mohlo zdát, že je pokrm příliš řídký, proto je důležité nasypat do pánve raději větší množství nastrouhaného sýru.
3
Na závěr přidáme bazalku. A je hotovo. Přeji dobrou chut. Jídlo je moc dobré a pochutnají jsi na něm i děti. Jako příloha jsou dobré špagety, hranolky nebo krokety.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Denisa
    Denisa |

    25. 1. 2012 15:19

    Sám jste to napsal stejně jako já. Je škoda , že se tu najdou i lidé , kteří si nedokážou představit k jenotnému jídlu různé druhy sýrů. Tatarka vs. kečup? Rajče vs. okurek? Debata může být nekonečná. Takže přeji pěkný den pane :)

  • Pavel Obrantl
    Pavel Obrantl |

    21. 1. 2012 16:14

    1. Po moravsku a ne Moravsku. 2. Sýr Niva nebo Eidam. Vám je to jedno jestli muz nebo zena? Oba jsou lidé. Taký je rozdíl mezi Nivou a Eidamem. Oba jsou sýry.

  • Martin K.
    Martin K. |

    30. 11. 2009 15:49

    Fakt vyborne, jen jsem nemel bazalku a houby jsem dal domaci zavarene.