Kuřecí řízky s broskvovou omáčkou

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 12
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • grilovací koření
    • olej
    • sůl
    • 1
      plechovka broskvový kompot
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky lehce naklepeme, potřeme slabě olejem a posypeme grilovacím kořením a solí. Necháme uležet a grilujeme nebo opečeme na teflonové pánvi.
2
Loupané kompotované broskve nakrájíme na kostičky, dáme do kastrůlku, zalijeme šťávou z kompotu. Šťávy dáme tolik, aby byly broskve ponořené.
3
Uvedeme do varu a přilijeme 1 dl šťávy s 1 lžičkou Solamylu. Uvedeme do varu. Vznikne průhledná sklovitá šťáva s broskvemi, zakapeme ji citrónem a přeléváme na maso. Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Helena Görnerová
    Helena Görnerová |

    8. 12. 2007 23:28

    Vynikající. Ještě jsem to všechno přelila karamelem (s bílým vínem) a fakt jsme si šňupli :o) Bezva, díky za nápad.

  • Soňa
    Soňa |

    4. 3. 2006 17:03

    Výborné, byla jsem u oběda pochválena. Dávám za 1.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 3. 2006 19:39

    Moc dobré, lehké, lahodné, dietní, díky

  • Alis
    Alis |

    14. 1. 2006 16:53

    Opravdu výborné. všichni mají pravdu

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    14. 1. 2006 15:04

    Hola,je to vyborne aj na kanarskych to chutilo...

  • Vlasta
    Vlasta |

    19. 7. 2004 18:21

    Dělala jsem jako nedělní oběd, moc se povedlo, jídlo je lahké, ještě jsem porce posypala lupínky opražených mandliček, doporučuji

  • Lubor
    Lubor |

    17. 7. 2004 17:14

    Výborné!

  • Lou ARAGON
    Lou ARAGON |

    26. 5. 2004 03:00

    HELOU,JE TO VELMI DOBRE.AJ V AMERIKE TO CHUTNA.DAKUJEM A PRAJEM DOBROU CHUT