Autor:

Kuřecí plněné závitky s omáčkou

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 ks
Šunka 4 plátek
Plátkový sýr 4 plátek
Paprika 2 ks
Kysané zelí 1 balíček
Podravka  
Žampiony 1 plechovka
Olej  
Voda  
Masox  
Hladká mouka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí řízky naklepene přes igelitový sášek, aby se nám nepotrhaly. Na prkénko si připravíme plátek šunky, na něj dáme jeden naklepaný řízek. Řízek posypeme trošku podravkou a dáme plátek sýra. Na sýr dáme trošku zelí a papriku, kterou jsme si nakrájeli na nudličky.

Zabalíme a ovážeme provázkem, aby se nám závitky nerozpadly. Dáme do pekáče, přidáme olej a trošku vody a dáme péct.

Když už jsou závitky skoro upečené, tak k nim přidáme žampióny a necháme dopéct. Vyndáme upečené závitky, přidáme vodu a necháme v troubě ještě chvilku povařit. Potom zahustíme jíškou, kterou jsme si udělali z hladké mouky a vody, přidáme masox a ještě trošku podravky a necháme to chvilku povařit. Nakonec k tomu přidáme závitky a necháme ve vypnuté troubě dojít. Podáváme s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí plněné závitky s omáčkou

Komentáře

  1. Andrea   24.05.2006 | 23:15 | reagovat |

    Dakujem vsetkým za odpoved. Som zo Slovenska ale zijem v zahranicí uz skoro stvrt storocia. My doma nesolíme, namiesto toho pouzívame rôzne koreniny (tradicné, ale v strednej Európe tiez menej tradicné na "oklamanie" jazyka, pretoze pri dnesnom stresi je menej skodlivé mierne korenit, nez solit).Este raz dakujem.

  2. Anonym   24.05.2006 | 9:02 | reagovat |

    Podravka by sa mohla nahradit korenim Maggi - Harmonia chuti, chutovo je urcite lepsia.

  3. Anonym   24.05.2006 | 6:50 | reagovat |

    Podravka nebo Vegeta je směs sušené zeleniny,soli,glutasolu.Je to směs slaná.Dalo by se to nahradit čerstvou rozmixovanou kořenovou zeleninou,kterou před použitím mírně prosolíte a necháte zavadnout.

  4. beba   23.05.2006 | 21:37 | reagovat |

    Podravka je juhoslovanská vegeta. Je to pomletá sušená slaná zmes zeleniny a používa sa na dochutenie jedál. Neviem, či ste Andrejka zo Slovenska, ale tu ju majú v každom obchode buď v sáčikoch ako je korenie - na vrchu je taký červený kuchár, alebo v 1/4 kg, 1/2 kg aj 1 kg balení v modrom sáčiku.

  5. Andrea   23.05.2006 | 19:10 | reagovat |

    Môzete mi vysvetlit, co je to "Podravka"? Tu to neexistuje. Cím sa to dá nahradit? Masox nie je dostacujúci kvôli soli? Alebo to nie je slané?Dakujem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web