Autor:

Kuřecí alá Španěl

Střední
Porce: 1
Ingredience
Kuřecí maso
řízek nebo steaky
 
Párky
2 nožičky
1 ks
Vejce 2 ks
Cibule  
Olej  
Polosladká sojová omáčka  
Kečup - jemný  
Hořčice  
Okurka  
Hladká mouka  
Rama Cremefine
Smetana na vaření
 
Sůl  
Chilli  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na oleji z prudka opečeme steaky (bez naklepání) poté vyjmeme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Když zrůžoví, přidáme polévkovou lžíci hořčice, 2 lžíce sojové omáčky a 2 lžíce kečupu. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, poté vložíme steaky a dusíme do měkka. Mezitím si na trošce oleje orestujeme nakrájené okurky. Když zesklovatí přidáme nakrájené párky na drobno a ještě chvilku restujeme.

Vejce uvaříme na tvrdo a na kostičky nakrájené přidáme do orestované směsi. Steaky vyjmeme a zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve studené vodě. Necháme provařit, přidáme směs a steaky, dosolíme, přidáme chilli a můžeme trochu přisladit. Na závěr zjemníme smetanou, kterou přivedeme jen k varu, dále již nevaříme.

Jako příloha je vhodná rýže nebo houskový knedlík.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí alá Španěl

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web