Kuře na estragonu

Hodnocení:

Moje:

120 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře menší, kvalitní
    • 2
      lžíce estragon sušený i čerstvý
    • 1
      lžíce rozmarýn resp. 1 snítka, nejlépe čerstvý
    • 1
      lžíce citronový tymián
    • 2
      lžička sůl dle chutí, velikosti kuřete
    • 50
      g máslo na potření i pečení
    • 200
      g ricotta může být i mascarpone
    • 250
      ml bílé víno - suché kvalitní víno!
    • 250
      ml rajčata oloupaná můžou být čerstvá nebo v plechovce
    • 1
      ks cibule na měsíčky pokrájet
    • 2
      stroužek česnek záleží na původu česneku- český 1-2 stroužky, čínský 3 a více

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1.) Opláchnut a očistit kuře, osušit, potřít povoleným máslem, osolit a posypat estragonem.
2
2.) Bylinky vmíchat do 1/2 ricotty, lehce osolit a naplnit ricottou kuře
3
3.) troubu rozpálit na cca 170 stupňů, do pekáčku dát zbytek másla, cibuli pokrájenou na měsíčky a česnek pokrájený na dobro zbavený klíčku, vložit kuře a opékat cca 15 min
4
4.) Podlít vínem a nechat alkohol odpařit
5
5.) Pak vhodit plechovku rajčat nebo cca 3 velká pokrájena rajčata, podlít cca 200 ml vody, dle chuti přisolit
6
6.) Péct dle velikosti kuřete do křupava a často podlévat, když se opeče jedna strana, kuře otočit
7
7.) Těsně před koncem dát do sosu riccotu - nejlépe rozmíchanou s cca půl naběračkou sosu, aby se nesrazila, a případně lehce zahustit (není třeba)
8
8.) Podávat s rýží, těstovinami, noky nebo brambory

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.