Kuře k přežrání

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks šlehačka
    • 200
      g eidam sýr
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře očistím, omyji, rozporcuji na 8 dílů (nají se klidně 8 lidí je dost syté) a osolím. Dám do pekáče s olejem. Na každou osminu dám nejméně plátek česneku (lepší víc). A chvilku (asi 10-15 minut) zapeču cca 180 °C.
2
Pak posypu jednotlivé osminy hrubě nastrouhaným sýrem. A peču asi 40 minut na 160 °C, ke konci naliju šlehačku a krátce "povařím". Vhodná příloha: brambory s pažitkou Bake Rolls.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    21. 4. 2005 14:36

    Téměř stejné jako sýrové kuře na česnekové smetaně . A to je vynikající.