Kuře a la kačena

Hodnocení:

Moje:

75 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      lahev pivo
    • 1
      balíček hrozinky
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozinky si alespoň na půl dne namočíme do piva, aby nabobtnaly.
2
Kuře naporcujeme, nasolíme a opepříme. Vložíme ho do pekáče, do nějž jsme dali trochu oleje a vyskládali dno kolečkama jedné cibule.
3
Druhou cibulí nakrájenou na kolečka proložíme jednotlivé porce, také proložíme bobkovým listem a zasypeme nabobtnanými hrozinkami. Vše překryjeme plátky slaniny, zalijeme pivem a dáme péct.
4
Asi ve dvou třetinách pečení z kuřete odhrneme slaninu, abychom si opekli kůžičku do zlatova. Podléváme dle potřeby pivem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.