Autor:

Kulebjaka - ruský piroh

Obtížné
Těsto
Polohrubá mouka 600 g
Máslo 200 g
Žloutek
Mléko 250 ml
Droždí 25 g
Sůl  
Rýžová náplň
Cibule
osmažená na tuku
1 ks
Rýžová kaše
(350-400g) HUSTÁ! (popř. rýže uvařená v mléce)
350 g
Vejce 1 ks
Cukr
trocha
 
Rozinky 80 g
Pohanková kaše
Pohanková kaše
HUSTÁ - klasicky uvařená
350 g
Cibule
osmažená na tuku
1 ks
Vařená vejce
sekané
1 ks
Houby
trocha - sušené a podušené
 
Masová náplň
Hovězí maso
uvařené, nadrobno nasekané (ne mleté!)
 
Cibule
na tuku osmažená
1 ks
Pepř mletý  
Vařená vejce
nasekaná
2 ks
Sůl  
Muškátový oříšek  
Ingredience
Palačinky
klasicky upečené
4 ks

Postup přípravy:

Z přísad na těsto vypracujeme těsto, z 1/2 těsta vyválíme obdélník velikosti plechu a položíme ho na vymazaný plech. Na těsto rozložíme rýžovou nebo pohankovou náplň, zakryjeme palačinkami, rozložíme masovou náplň, na ni vrstvu na kolečka nakrájených vajec, vrstvu osmažené cibule.

Povrch pirohu přikryjeme zbytkem těsta a ozdobíme ho z trošky těsta vykrájenými kolečky, hvězdičkami apod. Potřeme rozšlehaným vejcem, necháme 15 min kynout a pečeme v troubě asi 45 minut.

Podáváme k hovězímu nebo slepičímu bujónu.

Poznámka: nejobvyklejší tvar kulebjaky je obdélník velikosti plechu. Je to velký piroh s několika vrstvami náplně oddělenými palačinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Kulebjaka - ruský piroh

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web