Krůtí steak se žampionovým přelivem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g krůtí maso prsa
    • 5
      g hladká mouka
    • bazalka
    • celerová nať
    • 10
      ml olivový olej Bertolli Classico
    • 50
      g žampiony
  • Pečené brambory s pažitkou
    • 250
      g brambory
    • pažitka
    • olej
  • Obloha
    • rajče
    • 2
      ks hlávkový salát listy
    • 100
      g okurka salátová
    • 1
      ks paprika žlutá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Část oleje smícháme s drcenou bazalkou a posekanou celerovou natí, směsí potřeme plátek masa a necháme alespoň hodinu odležet. Žampióny oloupeme a překrájíme na menší kousky. Maso z obou stran opečeme na teflonové pánvi, podlijeme, přidáme žampióny a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a udržujeme na teple. Mouku smícháme s malým množstvím vody, zahustíme jí šťávu z masa a prováříme alespoň 10 minut.
2
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na plech, potřeme olejem, posypeme kmínem a pečeme v rozehřáté troubě. Upečené brambory sypeme sekanou pažitkou.
3
Na talíři připravíme zeleninovou oblohu, přidáme brambory a krůtí steak, který lehce přelijeme žampiónovým přelivem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • genos
    genos |

    3. 4. 2011 06:45

    Bylo by to výtečné, ale bez soli a pepře nic moc. Několikrát jsem četl recept, ale o těchto přísadách ani náznak.

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    27. 2. 2006 21:57

    Super!