Autor:

Krůtí prsa "lila"

Střední
Ingredience
Krůtí maso
prsa
500 g
Cibule
větší
1 ks
Sýr Niva 300 g
Červené víno
pro ty, co ochutnávají, 1l
0,4 l
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Bazalka 1 lžička
Kari 1 špetka
Masox 1 kostka
Nové koření
kuličky
3 ks
Bobkový list 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Prsíčka nakrájená na nudličky orestujeme na sádle s drobně nakrájenou cibulkou. Když se maso zatáhne, podlijeme to vínem, přidáme špetku kari a pepře, trochu víc bazalky, kostku masoxu, pár kuliček nového koření, dva bobkové listy,a po chvíli podle chuti dosolíme. Dusíme do měka. Po celou dobu dušení podléváme pouze vínem. Poté vyjmeme nové koření a rozdrobíme do toho Nivu, kterou necháme v omáčce rozpustit a povařit. Pokud je omáčka řídká, doporučujeme ji nezahušťovat moukou, ani jíškou, ale nechat vyvařit vodu, či přidat sýr, rozpustit a opět nechat povařit.

Podáváme s těstovinami. Nejlepší jsou vrtule nebo takové ty tlusté trubky se šikmými konci.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Kari dresink Lahodné domácí dipy ke grilovanému masu nebo zelenině Články z

Komentáře k receptu: Krůtí prsa "lila"

Komentáře

  1. petr gaja   07.09.2011 | 11:26 | reagovat | závadný

    super recept,dávám 1

  2. lenka.hrabkova   06.02.2011 | 13:49 | reagovat | závadný

    Báječný recept! Budu opakovat zese brzy.

  3. Jiří   13.05.2007 | 7:42 | reagovat | závadný

    Musím chválit, opakovaně jsem použil tento recept a o5 dávám 1**!

  4. Melánia Fialová   01.08.2005 | 14:03 | reagovat | závadný

    Kombinácií ingrediencií bola výborná, upozornila by som však na to, že masox nie je potrebné dávať, pretože po zahustení s nivou je pokrm dosť slaný a tak som musela dať ešte smotanu na varenie.Tiež je potrebné opatrne narábať s bazalkou, ktorá je dosť aromatická a prekryje jemnú chuť kari a červeného vína.nak ďakujem autorovi za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web