Autor:

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Snadné
Ingredience
Rohlík
-starší
4 ks
Vejce
žloutky+sníh
2 ks
Cukr krupice 2 lžíce
Skořice - mletá
-dle chuti
 
Skořicový cukr
nebo vanilkový (dle použitého ovoce)
1 ks
Mléko
-na zvlhčení rohlíků,cca
1,5 dl
Ovoce
-dle chuti.
 
Máslo
-na vymazání formy
 
Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Postup přípravy:

Ovoce použijeme dle chuti, kompotované nebo čerstvé, které nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, např.jablka,jahody. Cukr přizpůsobíme chuti ovoce, například na jablka se hodí skořicový a na jahody vanilkový. Množství dle kyselosti, například na meruňky použijeme více cukru. Rohlíky pokrájíme na malé kostičky a navlhčíme je v mléku s krupicovým cukrem, skořicí a žloutky. Nerozmočíme je, jen navlhčíme! Rohlíky pak rovnoměrně rozprostřeme ve vymazané formě a poklademe na ně ovoce, které posypeme polovinou skořicového nebo vanilkového cukru a dáme předpéct do vyhřáté trouby na pár minut (8-10). Z bílků a druhou polovinou cukru si vyšleháme tuhý sníh, který naneseme na předpečený koláč a dáme ještě dopéct dozlatova.
Podáváme ihned, můžeme posypat moučkovým cukrem. Děti uvítají koláč klidně i jako hlavní chod. Dá se jíst i vychladlý, ale už není tak nadýchaný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1-
4.75 24 5 1
Reklama
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Komentáře

  1. Jitka   19.12.2015 | 7:09 | reagovat |

    Vyzkoušený s jablkama. Byl senzační.

  2. Mony   29.12.2012 | 18:35 | reagovat |

    Zmákla jsem jí z vánočky kterou už nikdo nechtěl a koláč se osvědčil tak,že jsem nestačila ani uzobnout :-D ,takže ok!

  3. Mirka   07.09.2012 | 10:06 | reagovat |

    Byl vážně výborný takže ho málem přítel snědl skoro celý sám :-( :-)

  4. Pánková   23.03.2012 | 14:53 | reagovat |

    Příjemná záměna za žemlovku, ve dvou jsme ho snědli naposezení s broskvovým kompotem :)

  5. Běta   25.08.2011 | 17:17 | reagovat |

    Dělala jsem ho k snídani a byl výborný, dík.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web