Krokant dort

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • forma Dortová o průměru 24 cm
  • Na třené ořechové těsto:
    • 200
      g mleté lískové ořechy
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g cukr
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo Rozpuštěné
  • Na krokant:
    • 100
      g moučkový cukr
    • 200
      g lískové oříšky Nasekané
  • Na náplň a polevu:
    • červené želé Rybízové
    • 1
      ks bílek Zcela čerstvý
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme troubu, na plech rozložíme pečicí papír, mleté lískové oříšky mírně opražíme na pánvi bez tuku. Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme pevný sníh, žloutky s moučkovým cukrem a máslem utřeme, zlehka vmícháme sníh a mleté oříšky, dáme do formy, pečeme 40 minut při 180 °C. Vlažný moučník uvolníme z formy, dáme vychladnout, na mírně rozpálené pánvi uděláme z moučkového cukru karamel, přidáme nasekané lískové oříšky, necháme zchladnout.
2
Upečené těsto rozřízneme na polovinu, spodní díl potřeme 2 lžícemi rybízového želé, navrch položíme druhý díl, rovněž potřeme 2 lžícemi želé. Zcela čerstvý bílek ušleháme na sníh, smícháme s cukrem a citronovou štávou na vazkou polevu, dort polevou potřeme, necháme mírně zaschnout a povrch posypeme krokantem.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.