Křenová omáčka II.

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl olej
    • 500
      g vepřová kýta
    • 2
      ks masox
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 5
      lžíce strouhaný křen
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce cukr
    • 100
      ml smetana
    • 250
      ml bílé víno - suché
    • 2
      l voda
    • 4
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do papiňáku nalijeme olej a osmažíme nadrobno cibulku. Potom přidáme cukr a necháme trochu zkamarelizovat. Poté přidáme nakrájenou kýtu na kostičky (jako na guláš), necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a přidáme hořčici, masox a zalijeme bílým vínem a vodou. Přidáme nastrouhaný křen a vaříme v papiňáku 20 minut.
2
Poté přilijeme smetanu, lehce zahustíme hladkou moukou (aby to nebyla kejda, ale jen emulzový sosíček) a dle chuti dochutíme. Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem.
3
Je to rychlé a velmi dobré. Dobrou chuť.
4
Pozn.: Mám to vyzkoušené i z hovězího i z kuřecího. Ovšem vepřová varianta je nejlevnější.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.