Autor:

Křenová omáčka II.

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule 1 ks
Olej 1 dl
Vepřová kýta 500 g
Masox 2 ks
Hořčice plnotučná 2 lžíce
Strouhaný křen 5 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr 1 lžíce
Smetana 100 ml
Bílé víno - suché 250 ml
Voda 2 l
Hladká mouka 4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Do papiňáku nalijeme olej a osmažíme nadrobno cibulku. Potom přidáme cukr a necháme trochu zkamarelizovat. Poté přidáme nakrájenou kýtu na kostičky (jako na guláš), necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a přidáme hořčici, masox a zalijeme bílým vínem a vodou. Přidáme nastrouhaný křen a vaříme v papiňáku 20 minut.
Poté přilijeme smetanu, lehce zahustíme hladkou moukou (aby to nebyla kejda, ale jen emulzový sosíček) a dle chuti dochutíme. Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem.
Je to rychlé a velmi dobré. Dobrou chuť.

Pozn.: Mám to vyzkoušené i z hovězího i z kuřecího. Ovšem vepřová varianta je nejlevnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Křenová omáčka II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web