Krémový makový koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g mák mletý
    • 150
      g hladká mouka
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      l mléko
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 250
      g rostlinný tuk
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum 2-3
    • 1
      lžíce voda Vřelé
    • 250
      g cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme vejce s cukrem, potom přidáme vodu, mák, hladkou mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a upečeme v předem vyhřáté troubě. Pečeme přibližně 30 minut na 180 °C.
2
Upečené necháme odležet do druhého dne, korpus se potom podélně rozkrojí a naplní krémem, který si připravíme takto: uvaříme z mléka, vanilk. cukru a pudink. prášků pudink. Necháme vychladit a potom do něj zašleháme tuk (př. máslovou ramu) a rum. Koláč polijeme citronovou polevou. Ta se připraví z mletého cukru, citronové šťávy a vřelé vody, která se při šlehání přidává po kapkách a poleva se vyšlehá dohladka. Dezert se poté nechá v chladu ztuhnout.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • šárka
    šárka |

    29. 6. 2013 13:07

    Recept je výborný, ale doporučuji, pokud chcete dělat na velký klasický plech tak, těsta jednou tolik, z tohoto množství je to tak 1 cm vysoké, tudíž na rozřezávání to fakt není.