Autor:

Koláče tety Vlastičky

60 minut PT0H60M
Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 1/2 kg
Cukr 50 g
Droždí
(kostka)
42 g
Mléko 250 ml
Slunečnicový olej 2 dl
Žloutek 2 ks
Sůl 1 lžička
Náplň
Tvaroh 1 ks
Rozinky
namočené do rumu
 
Drobenka
Máslo  
Mouka  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z droždí, cukru a trošky mouky necháme vykynout kvásek. Žloutky rozšleháme v oleji, přidáme mléko, sůl, mouku a kvásek. Uhněteme těsto a rozdělíme je na 32 dílů.

Do každého kousku těsta dáme trochu tvarohové náplně a vyrobíme koláček, můžeme zvolit samozřejmě i jinou náplň podle chuti. Posypeme drobenkou a pečeme do zlatova při 180 stupních, asi 35 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Koláče tety Vlastičky

Komentáře

  1. Tety z Moravy   24.04.2011 | 13:13 | reagovat | závadný

    Zdravim pane Hame.Kolacky byly sice k jidlu,ale diky tvrdosti na dalsi den nejedle.
    Nebylo to mozna tou lzickou soli a nebo temi 7 gramy drozdi?Pro duverive kucharky, by bylo vhodne opravit gramaz kvasnic a soli.Taky bychom mohli cekat do pristich Velikonoc.Ujma na zdravi nebyla,a nasel se i vdecny 4nohy stravnik.
    Alespon po svatcich nebudeme bojovat s nadbytecnymi kily.
    Pozdravy tete Vlasticce a kulinareni zdar.

    1. Martin Ham   02.02.2012 | 16:18 | reagovat | závadný

      Zdravim Tety,

      to se nedivim, vzdyt to mnozstvi ingredienci je SPATNE, evidentne jim tu radil nejaky sotek.
      Oprava: 500 g mouky a drozdi cela kostka, tedy cca 42 gramu, dle mouky by mozna stacila pulka, ale 7g je fakt malo, natoz pokud to bylo na kilo mouky :'(

      1. Vlasta Novák   03.02.2012 | 10:37 | reagovat | závadný

        Dobrý den, opraveno.

  2. svobo2   16.10.2010 | 20:33 | reagovat | závadný

    Těsto po uhnětení již nenecháme kynout?

  3. Martin Ham   08.02.2010 | 14:28 | reagovat | závadný

    Tyhle koláčky jsem poprvé jedl u tety Vlastičky, která mi něj dala recept. Už jsem je dělal hodněkrát a všichni z nich byly vždy nadšeni, jsou velmi "žravé". Pochopíte, proč je uvedeno množství na 2 plechy, jeden plech prostě nestačí. Vyzkoušejte.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web