Kedlubnová polévka s mrkvovými knedlíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g mrkev
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g krupice
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 800
      g kedlubna
    • 50
      g máslo
    • 2,5
      l drůbeží vývar
    • 50
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev oloupeme, uvaříme v osolené vodě a cukrem doměkka, necháme okapat, rozmixujeme, přidáme krupici, mouku, vejce, pepř, vypracujeme těsto, necháme 30 minut odležet.
2
Plátky kedlubny podusíme na másle, uvaříme ve 2 l vývaru, rozmixujeme, zjemníme zakysanou smetanou, osolíme ,opepříme.
3
Z těsta vypichujeme nočky, ve zbytku vývaru je uvaříme a vložíme do polévky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • stavča07
    stavča07 |

    1. 3. 2014 12:38

    výborná.. mrkvové knedlíčky příště udělám klidně více výraznější nějakým kořením. Syn mi zeleninu nechce jíst, tak musím vymýšlet polévky, a tuto snědl i s vylízáním talíře... i manžel se divil že může být kedlubna tak dobrá -DDD

  • blueberry24
    blueberry24 |

    15. 5. 2011 14:38

    Uvařila jsem dětem, nakonec jedla celá rodina.