Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hovězí maso - přední, zadní, ...
    • 2
      lžíce sádlo nebo olej
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml pivo - světlé 10°
    • 300
      ml vepřový vývar 200 -
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl a pepř
    • 2
      ks cibule
  • Dohotovení:
    • 2
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso pokrájíme na kostky, které jemně osolíme, dobře opepříme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle osmažíme drobně pokrájené cibule, na ně dáme dozlatova orestovat hovězí kostky, ke konci smažení ještě přidáme orestovat protlak. Vše zalijeme pivem a vývarem, zamícháme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka, dle potřeby podléváme a občas i zamícháme. Během vaření sos zredukujeme na potřebnou hustotu(vyvaříme vodu).
2
Kostky v sosu dáme na talíř a posypeme kolečky osmažené cibule.
3
Podáváme s bramborem, bramborovými noky nebo knedlíky, rýží, těstovinami.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Daniela
    Daniela |

    31. 1. 2017 20:29

    Byla to skvělá večeře. Děkuji za další fajnový recept do kuchařky <3 :-* <3

  • Lenka
    Lenka |

    7. 6. 2016 13:24

    :-( Nic moc , manžel je pivař ale nějak zvlášť ho to nenadchlo . V kuchyni odér jak v hospodě . Musela sem přidat hlavičku česneku jinak by to nikdo nejedl , pečené zemáky . Pak už to šlo . Každopádně dělala sem to poprvé a naposledy. :-$ Recept sem dodržela dle popisu.

  • Lenka
    Lenka |

    7. 6. 2016 13:24

    :-( Nic moc , manžel je pivař ale nějak zvlášť ho to nenadchlo . V kuchyni odér jak v hospodě . Musela sem přidat hlavičku česneku jinak by to nikdo nejedl , pečené zemáky . Pak už to šlo . Každopádně dělala sem to poprvé a naposledy. :-$ Recept sem dodržela dle popisu.

  • Simc
    Simc |

    30. 5. 2015 18:09

    Snadná chutná pecka. :-) díky :-)

  • Valdová
    Valdová |

    17. 5. 2015 21:42

    Děkuji za recept, bylo to výtečné hovězí.

  • Pavel
    Pavel |

    6. 1. 2015 12:50

    Recept triviální a výsledek skvostný. Místo vývaru jsem použil zeleninovou kostku od Vitany a maso nesolil, kostka má soli dost.

  • Liiborekk
    Liiborekk |

    16. 6. 2013 19:12

    Super recept,právě jsme dojedli.Bylo to vynikající :-)

  • Žanda
    Žanda |

    17. 4. 2013 13:49

    Já maso nejím, ale přítel si hovězí dost pochvaloval, má oběd i na zítra a tak jsem aspoň bez práce ;-)

  • Marečková
    Marečková |

    25. 1. 2012 16:03

    Takto připravuji roštěnec,těší se u nás velké oblibě.