Kapustové závitky s rýží

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapusta větší
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g slanina
    • 100
      g šunka nebo měkký salám
    • 250
      g vařená rýže (cca 2 sáčky)
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • sádlo
    • tatarská omáčka nebo smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu vaříme v osolené vodě, asi 15 minut. Okapeme a rozebereme na listy. Silná žebra listů rozklepeme.
2
Nádivku připravíme tak, že nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a šunku osmahneme na sádle, vmícháme uvařenou rýži, prolisovaný česnek a vejce. Směs osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
3
Směs vkládáme do jednotlivých listů kapusty, zavinujeme a opatrně svazujeme nití. Závitky vkládáme do vymazaného pekáčku a za podlévání pečeme 1 hodinu.
4
TIP: podáváme přelité tatarkou či zakysanou smetanou - dle chuti.

Komentáře k receptu

  • Richard R.
    Richard R. |

    2. 6. 2007 12:59

    Závitky byly výborné, ale já je příště zkusím raději s tou smetanou - tatarka nebyla to pravé...

  • Marča Ma
    Marča Ma |

    2. 6. 2007 12:53

    Dělala jsem jen z poloviny surovin, jako chuťovku - ňamka"!

  • Annalise
    Annalise |

    2. 6. 2007 00:26

    Ale samozřejmě se dají podávat samotné nebo se zeleninou, jako takový větší předkrm :o). Dobrou chuť!

  • Annalise
    Annalise |

    2. 6. 2007 00:25

    Já je podávám většinou s klasicky vařenými brambory s pažitkou (jak se dělávali "brambory s mlíkem", velké kusy) nebo opečenými brambory, krájenými na kolečka, v pekáčku.

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    18. 5. 2007 15:17

    jaká příloha je nejlepší?