Kantonské závitky

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso z prsou
    • 300
      g šunka
    • 1
      lžíce rozinky máčené
    • 2
      lžíce mandle - loupané pokrájené
    • 2
      lžíce čínské houby sušené
    • 1
      ks vejce nebo bílky
    • škrobová moučka
    • olej
  • Marináda
    • 1
      lžíce víno
    • 5
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička ocet nebo citronová šťáva
    • 1
      ks cibule větší, pokrájená
    • 2
      lžíce med
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na řízky a naklepeme je. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na 1/2 hodiny. Pak řízky vyjmeme a nad miskou necháme odkapat.
2
Na každý položíme tenký plátek šunky.
3
Pak si připravíme nádivku. Na pánvi osmahneme pokrájené mandle, pokrájené zbytky šunky, zalijeme 1/2 zbylé marinády, necháme podusit a pak přidáme vejce nebo bílky. Zamícháme a necháme ztuhnout.
4
Nádivku dáváme na plátky kuřete se šunkou, svineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky ze všech stran dočervena grilujeme.
5
Zbytek marinády doplníme 2 lžícemi oleje, zahustíme lžičkou škrobové moučky, pokrájíme na tenké plátky a polijeme omáčkou uvařenou ze zbytků marinády. Obložíme zeleninou.
6
K tomuto podáváme rýži nebo bílé pečivo.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.