Autor:

Čínské jarní závitky

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 7
Ingredience
Mleté maso 200 g
Bílé zelí 200 g
Paprika 1 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžička
Jemná strouhanka 3 lžíce
Vejce 1 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Rýžový papír  
Olej  
Worcestrová omáčka  
Sojová omáčka  
Čínské jarní závitky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.

Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného obsahu přidáme mleté maso, lžičku soli, pepř dle chuti, vejce, lžičku solamylu a pár lžic strouhanky, aby těsto nebylo řídké, ale ani moc tuhé. Vše promícháme a zakápnem worchestrem a sójovou omáčkou. Necháme odpočinout cca 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě. Mezitím si vememe rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby nám změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme tak, aby nám nikde nezůstal otvor či díra.

Rozpálíme si pánev s olejem, cca 1,5 cm oleje a závitky smažíme na každé straně cca 6 minut - hotové poznáme dle barvy, že budou do zlatova až jemně hněda.

Podáváme jako předkrm a nebo jako chuťovku. Přeji dobrou chuť =)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.29 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Čínské jarní závitky

Komentáře

  1. verca   21.01.2016 | 13:40 | reagovat | závadný

    vůbec se tak nedělají tedy aspon suroviny.Dělám závítky cely život.A naučení od vietnamcu,chybí nudle tenke,vajíčka,žádná strouhanka.žádné zelí,cibule,houby jidášové,Kdo to to vařil? A papíry se namáčí ve vodě s pivem. ;-)

  2. Jirka   23.10.2014 | 16:14 | reagovat | závadný

    Doporučil bych přejmenování receptu na ,,české jarní závitky''.
    Dvě třetiny ingrediencí jsou evropské, které se k tomuto vůbec nepoužívají.
    To je jak kdyby na asijském webu byl recept s názvem ,,česká svíčková'' kde místo knedlíku by byly nudle, omáčka z mořských řas, jako maso ryba v kokosovém mléce a na ozdobu trochu brusinek.
    Pak nemáme být za kulinářské analfabety. :-D

  3. mihal   17.10.2014 | 18:46 | reagovat | závadný

    Ještě jsem neviděl používat worcestrovou omáčku se sojovou, to je tedy zhovadilost. Ještě k tomu v čínských závitcích.:DDDD

  4. KIKI   31.07.2014 | 12:10 | reagovat | závadný

    :-\ dumám nad tím dlouho, ale ať jsem měla jakékoliv závitky paprika v nich nebyla ;-) nic ve zlém může to být dobré ale nad tou stouhankou jsem se zastavila teda ... to se mi nezdá a ani bych si to tam teda nedala a kde jsou nudle (skleněné) a houby... a třebas i mrkvička (tu jsem měla zatím v každých)

  5. Lucie   28.05.2014 | 20:06 | reagovat | závadný

    Přidávám ještě mrkvičku :-) Jinak recept lepší než přímo od výrobce :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web