Kachna po ukrajinsku

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kachní maso čtvrtky
    • cibule
    • česnek
    • rajský protlak
    • kečup - jemný
    • paprika
    • rýže
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naporcovanou kachnu opepříme, osolíme a posypeme paprikou (sladkou, pálivou - dle chuti) a poklademe do pekáče na nadrobno nakrájenou cibuli (1 velká nebo 2 střední).
2
Mírně podlijeme a pečeme na cca 160 °C do měkka. Podle potřeby poléváme maso štávou během pečení. Pozor na cibuli, měla by zůstat ve výpeku, na mase se připaluje. Po změknutí odebereme z výpeku přebytečné sádlo, vyjmeme maso a do výpeku přidáme 2-3 stroužky lisovaného česneku, rajčatový protlak a trochu kečupu, sladkého - ostrého, dle chuti. Vzniklou omáčku dobře promícháme, dle hustoty je možné naředit vodou, vrátíme maso a ještě prohřejeme cca 20-25 minut.
3
Podáváme s rýží. Patří to do našeho stálého jídelníčku.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • evik
    evik |

    25. 1. 2013 19:14

    Výborná ,je to změna - dělala jsem několikrát. :-)

  • Magda Navrátilová
    Magda Navrátilová |

    27. 9. 2007 14:48

    Vyzkoušela jsem a je to skutečně výborné. Děkuji za báječný recept.