Autor:

Jihočeský bramborový bác

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Anglická slanina 100 g
Veka 1/2 ks
Hladká mouka 4 lžíce
Mléko 4 lžíce
Vejce 2 ks
Česnek 4 stroužek
Pepř mletý  
Kmín  
Sůl  
Škvarky
vepřové
4 lžíce
Sádlo
na pekáč
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme mouku, vejce, posekané škvarky, mléko, česnek rozetřený se solí, pepř, kmín a podle chuti sůl. Veku nakrájíme na plátky a poklademe na dno sádlem vymaštěného pekáče. Na ni rozetřeme bramborovou směs a povrch poklademe plátky anglické slaniny. Upečeme dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Jihočeský bramborový bác

Komentáře

  1. surovec   24.10.2005 | 6:55 | reagovat |

    litá bramborová těsta se obvykle pečou po předchozím vykynutí (přidává se droždí) - jinak je výsledkem produkto podobný kořeněnému betonu

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web