Autor:

Jihočeský bramborový bác

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Anglická slanina 100 g
Veka 1/2 ks
Hladká mouka 4 lžíce
Mléko 4 lžíce
Vejce 2 ks
Česnek 4 stroužek
Pepř mletý  
Kmín  
Sůl  
Škvarky
vepřové
4 lžíce
Sádlo
na pekáč
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme mouku, vejce, posekané škvarky, mléko, česnek rozetřený se solí, pepř, kmín a podle chuti sůl. Veku nakrájíme na plátky a poklademe na dno sádlem vymaštěného pekáče. Na ni rozetřeme bramborovou směs a povrch poklademe plátky anglické slaniny. Upečeme dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborový salát 3x jinak: Klasický, s chilli nebo s avokádem Články z

Komentáře k receptu: Jihočeský bramborový bác

Komentáře

  1. surovec   24.10.2005 | 6:55 | reagovat |

    litá bramborová těsta se obvykle pečou po předchozím vykynutí (přidává se droždí) - jinak je výsledkem produkto podobný kořeněnému betonu

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web