Autor:

Jemné linecké koláčky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 150 g
Solamyl (bramborový škrob)
nebo jiného jemného bramborového škrobu
100 g
Moučkový cukr 90 g
Máslo
případně rostlinný ruk
140 g
Žloutek 1 ks
Citronová šťáva 1/2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Pak vyválíme tenkou placku, vykrajujeme sušenky, část s otvorem uprostřed a pečeme ve středně teplé troubě. Upečené cukroví slepujeme pikantní marmeládou a zdobíme polevami nebo jen cukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.62 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Reklama
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Jemné linecké koláčky

Komentáře

  1. Amy   05.01.2016 | 17:46 | reagovat | závadný

    Nevím, jestli je to z krabice škrobu a nevím, jestli jsem si na chuť škrobu odmala zvykala, ale tohle linecké naší rodině chutná už po desetiletí, nás zase většinou nenadchne vánoční cukroví, ve kterém škrob chybí. Tenhle recept patří k našemu rodinnému stříbru, pochází z kuchařky bramborářského ústavu, která vyšla za druhé světové války. Děláme z ní i vanilkové rohlíčky, klidně řekněte, že samochvála smrdí, ale ještě jsem neochutnala lepší. A tohle linecké, ať udělám dávek, kolik chci, z vánočního cukroví zmizí jako první.

  2. Anonym   11.04.2007 | 20:41 | reagovat | závadný

    Tak tenhle recept me rozhodne nenadchl... citim ten skrob skripat mezi zubama. Vracim se ke klasickemu testu. Jinak jestli chcete vedet, jak na to, aby vam jakekoli linecke {nebo jine} pecivo zmeklo, tak ja to delam tak, ze ho dam do uzaviratelne plastove krabice {poslouzil by i vetsi hrnec nebo pekacek} a k tomu polozim maly kelimek do ktereho dam papirovou uterku nebo ubrousek nacucany vodou, co nejvic, ale tak aby voda netekla. Krabici zavru a necham ve spajzu a druhy den jsou krasne zvlhle a mekkoucke.

    1. recepty73   06.12.2010 | 21:02 | reagovat | závadný

      ...mám z tohoto cukroví stejný pocit,dělal jsem jednou a víckrát ne :-(

  3. Blanka L.   21.01.2007 | 23:00 | reagovat | závadný

    všimla jsem si, že recept je opsaný z krabice jednoho bramborového škrobu, recept je docela dobrý, ale koláčky jsou trochu cítit právě po tom škrobu......

  4. Lucka J.   21.12.2006 | 14:00 | reagovat | závadný

    Musím rovněž pochválit, koláčky jsou skutečně ihned měkké a křehoučké. Super recept, děkuji!!!

  5. Monika   19.12.2006 | 17:09 | reagovat | závadný

    Naprosto úžasné!!!!Dopoledne jsem si udělala těsto, odpoledne pekla a hned na to jsem mazala marmeládou vychladlé cukroví. Koláčky jsou neuvěřitelně měkoučké a výborné. Děkuji za tento recept a už jiný zkoušet nebudu.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web