Jemné linecké koláčky

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g solamyl (bramborový škrob) nebo jiného jemného bramborového škrobu
    • 90
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo případně rostlinný ruk
    • 1
      ks žloutek
    • 0,5
      ks citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Pak vyválíme tenkou placku, vykrajujeme sušenky, část s otvorem uprostřed a pečeme ve středně teplé troubě. Upečené cukroví slepujeme pikantní marmeládou a zdobíme polevami nebo jen cukrujeme.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Amy
    Amy |

    5. 1. 2016 17:46

    Nevím, jestli je to z krabice škrobu a nevím, jestli jsem si na chuť škrobu odmala zvykala, ale tohle linecké naší rodině chutná už po desetiletí, nás zase většinou nenadchne vánoční cukroví, ve kterém škrob chybí. Tenhle recept patří k našemu rodinnému stříbru, pochází z kuchařky bramborářského ústavu, která vyšla za druhé světové války. Děláme z ní i vanilkové rohlíčky, klidně řekněte, že samochvála smrdí, ale ještě jsem neochutnala lepší. A tohle linecké, ať udělám dávek, kolik chci, z vánočního cukroví zmizí jako první.

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 12. 2010 21:02

    ...mám z tohoto cukroví stejný pocit,dělal jsem jednou a víckrát ne :-(

  • Anonym
    Anonym |

    11. 4. 2007 20:41

    Tak tenhle recept me rozhodne nenadchl... citim ten skrob skripat mezi zubama. Vracim se ke klasickemu testu. Jinak jestli chcete vedet, jak na to, aby vam jakekoli linecke {nebo jine} pecivo zmeklo, tak ja to delam tak, ze ho dam do uzaviratelne plastove krabice {poslouzil by i vetsi hrnec nebo pekacek} a k tomu polozim maly kelimek do ktereho dam papirovou uterku nebo ubrousek nacucany vodou, co nejvic, ale tak aby voda netekla. Krabici zavru a necham ve spajzu a druhy den jsou krasne zvlhle a mekkoucke.

  • Blanka L.
    Blanka L. |

    21. 1. 2007 23:00

    všimla jsem si, že recept je opsaný z krabice jednoho bramborového škrobu, recept je docela dobrý, ale koláčky jsou trochu cítit právě po tom škrobu......

  • Lucka J.
    Lucka J. |

    21. 12. 2006 14:00

    Musím rovněž pochválit, koláčky jsou skutečně ihned měkké a křehoučké. Super recept, děkuji!!!

  • Monika
    Monika |

    19. 12. 2006 17:09

    Naprosto úžasné!!!!Dopoledne jsem si udělala těsto, odpoledne pekla a hned na to jsem mazala marmeládou vychladlé cukroví. Koláčky jsou neuvěřitelně měkoučké a výborné. Děkuji za tento recept a už jiný zkoušet nebudu.

  • Ružena
    Ružena |

    17. 12. 2006 16:30

    Najlepší recept na linecké cesto, aký som kedy vyskúšala. Dobre sa s cestom pracuje, je chuťovo výborný . Som nadmieru spokojná . Vďaka. Odporúčam všetkým.i

  • Marta Dočkalová
    Marta Dočkalová |

    12. 12. 2006 06:46

    Nikdy se mi linecké nepovedli, nezměkli tak, jak bych chtěla, už jsem ji říkala, že linecké vynechám z pečení. V sobotu jsem zkusila tyto a potvrzuji, že jsou vinikající, nevím, jestli něco zbyde na Vánoce, asi upeču další várku. A to jsem pekla 2,5 dávky.

  • Lucie
    Lucie |

    11. 12. 2006 15:49

    Tohle jsou ty nejlepsi linecke kolacky jake jsem kdy nejen upekla, ale snad i jedla! V Anglii jsem bohuzel nesehnala Solamyl, tak jsem je delala s Maizenou a povedly se na jednicku. Trochu jsem se lekla jak nabehly, ale to je asi normalni. Napecu jeste minimalne jeste jednu varku, jinak do Vanoc nebudou. A souhlasim s Janou, z testa se delalo bajecne! Trouba nestihala pect! Diky za recept, jiny uz ani zkouset nebudu!

  • Jana
    Jana |

    9. 12. 2006 13:32

    Z testa se dobre delalo a manzelovi chutnaji :-))

  • Lucie Červenková
    Lucie Červenková |

    4. 12. 2006 10:28

    Chválím,kolečka jsou měkká hned po upečení.Hurá :)

  • Míša
    Míša |

    18. 11. 2006 19:13

    Mám stejnou zkušenost jako Soňa. Nejsem schopná udělat dobrý linecký. Tak jsem zvědavá....

  • Sona Vricanova
    Sona Vricanova |

    20. 12. 2005 11:01

    Včera som robila, konečne som spokojná.Už som vyskúšala viacero receptov, na môj vkus málomäkké. Odporúčam vyskúšať, tieto sú naozaj jemné a mäkké. .