Autor:

Jehněčí s kůrkou

Střední
Ingredience
Jehněčí kýta 600 g
Strouhaný křen 80 g
Hořčice kremžská 2 lžíce
Bílek 1 ks
Strouhanka 3 lžíce
Cukr 2 lžíce
Pepř drcený  
Petrželová nať 1 svazek
Sůl  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso rozdělíme na dva kusy a dobře osolíme. Polovinu natě jemně nasekáme, vmícháme křen, hořčici, bílek, strouhanku, pepř, cukr a dobče promícháme. Maso obalíme v připravené směsi, každý díl zvlášť položíme na olejem pomaštěný alobal, lehce pokapeme olejem, pevně zabalíme a pečeme v troubě asi 30 minut. Potom nahoře alobal rozevřeme a pečeme dalších 10 minut, dokud se neudělá křupavá kůrka.

Hotové maso vyjmeme z trouby a necháme trochu rozležet. Potom ho krájíme na plátky, rozložíme na mísu, ozdobíme listy salátu a měsíčky rajčete a posypeme zbytkem natě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí s kůrkou

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   23.03.2006 | 9:59 | reagovat | závadný

    Áno, ale zarovnané, nie kopcovité. Cukor vyzdvihne chuť všetkých ostrých korenín, v tomto prípade chrenu. Mal by sa dávať napr. aj do jedál, kde sa použije chilli, kari a pod.

  2. Ivča R.   22.03.2006 | 15:18 | reagovat | závadný

    Prosím, toho cukru mám dát opravdu 2 lžíce?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web