Jehněčí s kůrkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g jehněčí kýta
    • 80
      g strouhaný křen
    • 2
      lžíce hořčice kremžská
    • 1
      ks bílek
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce cukr
    • pepř drcený
    • 1
      svazek petrželová nať
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso rozdělíme na dva kusy a dobře osolíme. Polovinu natě jemně nasekáme, vmícháme křen, hořčici, bílek, strouhanku, pepř, cukr a dobče promícháme. Maso obalíme v připravené směsi, každý díl zvlášť položíme na olejem pomaštěný alobal, lehce pokapeme olejem, pevně zabalíme a pečeme v troubě asi 30 minut. Potom nahoře alobal rozevřeme a pečeme dalších 10 minut, dokud se neudělá křupavá kůrka.
2
Hotové maso vyjmeme z trouby a necháme trochu rozležet. Potom ho krájíme na plátky, rozložíme na mísu, ozdobíme listy salátu a měsíčky rajčete a posypeme zbytkem natě.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 3. 2006 09:59

    Áno, ale zarovnané, nie kopcovité. Cukor vyzdvihne chuť všetkých ostrých korenín, v tomto prípade chrenu. Mal by sa dávať napr. aj do jedál, kde sa použije chilli, kari a pod.

  • Ivča R.
    Ivča R. |

    22. 3. 2006 15:18

    Prosím, toho cukru mám dát opravdu 2 lžíce?