Játrová omáčka pro děti

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g játra drůběží ( nebo vepřová či telecí)
    • 1
      lžička máslo
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 10
      g cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěná játra uvaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a s moukou utvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme chladným vývarem z jater. Za občasného míchání provaříme. Játra nastrouháme do hotové omáčky, prohřejeme a nepatrně osolíme. Podáváme s rýží.
2
Stejnou omáčku můžete připravit z kousku sleziny doma pěstovaného prasete.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Polrajch2
    Polrajch2 |

    24. 7. 2013 16:50

    Jak hluboko sázet domácí prase aby vyrostlo kůli slezině.fuj ! nejhorší živočišný filtr a pro děti? že se nestydíte dámo. :-(

  • Hanka
    Hanka |

    22. 8. 2012 10:42

    A zkoušeli jste někdy v tomto receptu játra králičí? To je teprve pochoutka! Nakonec přidávám trošku smetany a trochu zelené cibulky,aby to barevně ladilo.Lze podávat i s bramborem. :-)

  • Jana
    Jana |

    20. 11. 2011 16:03

    Pokud je mi známo, haolzo, rodí se většinou jen jedno dítě a tomu ta trocha jater stačí bohatě ;-)

  • haolza
    haolza |

    19. 11. 2011 18:45

    tak pročítám recept a nestačím se divit,,tolik diskuze kolem pěti dekům jater jak to vypadá po uvaření?

  • jenošek
    jenošek |

    19. 11. 2011 17:41

    Pořád vařím tu samou játrovou omáčku a dětem už přestává chutnat,tak jsem vyzkoušela tento recept a dětem moc chutnala až tak že majdu snědli za jeden den.

  • zdenek
    zdenek |

    25. 8. 2011 20:42

    fakt super uvarilsem to pro cerku a smakovalo :-) dikec kuchtikovi

  • andynka
    andynka |

    13. 5. 2011 08:28

    :-) jsem ráda že někdo vaří také pro děti Děkuji

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    20. 1. 2011 19:30

    Fuj! NALEJTE SI TO DO PRDELE :-*

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 10. 2010 15:29

    ...ani jsem netušil,že vařím pro děti :-)),dělám jí takto léta,jen nechávám v omáčce pár jater celých :-))

  • Eva
    Eva |

    30. 1. 2007 23:06

    Také bych se přikláněla k vnitřnostem od pozdějšího věku.Nejdříve tak od 2 let,ale mám doma nejnovější knihu o zdravé výživě a je tam recept na telecí játra od jednoho roku.Lepší je si promluvit s lékařkou a dle vlastního uvážení.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    16. 1. 2007 17:07

    Šárko, to je v pohodě, nebrala jsem to jako výtku, jen jsem chtěla vysvětlit důvody svého názoru:-))

  • Šárka Viceníková
    Šárka Viceníková |

    16. 1. 2007 14:18

    Samozřejmě jsem svůj poslední příšpěvek nemyslela jako výtku, byla to pouze taková doplňující informace :-)

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    15. 1. 2007 10:37

    Vnitřnosti - od tří let, lepek - od 8 měsíce.

  • inka machackova
    inka machackova |

    14. 1. 2007 21:38

    Musím se zastat paní Oumarové,před 15 lety bylo vše jinak.Co bylo tenkrát pro děti dobré-dnes dobré není.Taky mám 15-leté a vím co tenkrát bylo a dnes je úplně jinak.Jedno je ale jisté,každá chceme pro ty svoje miláčky to nejlepší-ne??????????

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    14. 1. 2007 20:40

    Šárko, je možné, že od té doby, co byly moje dcery malé ( 15 let ), se názory změnily...já jsem játra dávala na doporučení pediatra od 4. měsíce, protože moje holky bohužel nemohly být kojené. Kvůli železu mi to bylo doporučeno. Ale jak už jsem v několika jiných receptech psala, každé dítě je jiné a názory se vyvíjejí. Moje věková doporučení většinou koriguje, jako kompetentní autorita, paní Kovářová, za což jí patří můj dík:-))

  • Šárka Viceníková
    Šárka Viceníková |

    14. 1. 2007 10:16

    Musím s paní Oumarovou nesouhlasit. Játra a jakékoliv vnitřnosti jsou pro děti nevhodné minimálně do 18 měsíců, v televizi v pořadu Pod pokličkou dokonce říkali až do 3 let. Mouky bych se nebála, pokud už je dítě zvyklé na lepek. Ten je vhodný zařazovat mezi 7.-8. měsícem.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    13. 2. 2006 14:56

    Pro Lenku: máte-li játra z doma chovaného zvířete, jsou bio a nemusíte se jich bát. Obsahují mj. hodně železa a jsou vhodná stejně jako maso už pro děti, která přestanou být kojená, tedy asi od 6 měsíců. Těch 9 měsíců jsem dala kvůli mouce, ačkoli moje děti ji mívaly v potravě od 7. měsíce.Ale každé dítě je jiné a opatrnosti nikdy není dost.

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    7. 2. 2006 13:39

    Od jakého věku dětí tento pokrm doporučujete, paní Oumarová? Mám pocit, že s játry se u dětí nemusí moc spěchat. Ale vy jste určitě chytřejší než já, svědčí o tom i množství vámi vložených receptů pro děti. Jen tak dál, pokračujte s dětskými recepty, je jich tu jak šafránu:-)

  • Laďka
    Laďka |

    3. 2. 2006 00:48

    syn mi to papá ,ale s knedlíkem :-)Rýži nesnáší ..

  • Kateřina
    Kateřina |

    2. 2. 2006 17:38

    To jsem dělala dětem když byly malé taky,ale nechtěly to jíst.Nachápu proč mně to chutnalo.