Jarní makaróny s rybou a kopřivami

Střední
Ingredience
Mák  
Olivový olej  
Voda  
Máslo  
Mrkev  
Petržel  
Bílé víno  
Kopřiva  
Smetana  
Otruby  
Estragon  
Pepř mletý  
Sůl  
Filety
z mořských ryb
 
Sýr
čerstvý Cottage, Lučina
 
Makaróny
či jiné těstoviny
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Mrkev a petržel si najemno nastrouháme, kopřivy spaříme a jemně pokrájíme. Na másle orestujeme mrkev s petrželí, podlijeme bílým vínem, přidáme trochu otrub na zahuštění, po chvíli přidáme tolik vody, aby nám vznikla velmi hustá polévka, přidáme ještě kopřivy a sůl a krátce povaříme. Před koncem varu přidáme dvě lžíce smetany na zjemnění, po vypnutí pak špetku estragonu a opepříme.

Mezitím si rozehřejeme trochu olivového oleje, na kterém krátce osmahneme 1-2 lžíce máku, přidáme rybu, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do úplného rozpadnutí ryby na malé kousky (měla by zbýt trocha vody). Na rybu pak přidáme omáčku z mrkve, promícháme s uvařenými makaróny. Můžeme přidat ještě čerstvý sýr. Rybu lze vynechat, je to výborné i bez ní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Jarní makaróny s rybou a kopřivami

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   11.04.2006 | 9:54 | reagovat |

    Tomáši, dík. Neotřelé recepty vítám:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web