Máslová pěna s uzenou rybou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • uzená ryba - makrela, tuňák, losos...
    • máslo
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa.
2
Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixeru. Rozmixujeme obojí v hladkou hmotu.
3
Změklé máslo osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny, do které pak vmícháme i rozmixovanou rybu s cibulí a dle chuti přidáme pár lžicek hořčice.
4
Vše ještě jednou řádně vyšleháme. Čím déle šleháme, tím je pěna světlejší a nadýchanější.
5
Dochucovat můžeme kromě hořčice i citronovou šťávou, česnekem, bylinkami...
6
Pěnu mažeme na chleby, chlebíčky, jednohubky, můžeme s ní plnit sýrové kornoutky... Zdobíme dle vlastní fantazie například čerstvou zeleninou, vajíčkem, kouskem rybího masa...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Šárka
    Šárka |

    9. 11. 2016 13:12

    Tahle pomazánka se u nás ujala docela rychle, protože není tak cítit rybinou, jako normální rybičkové pomazánky, takže když dám navrch na chleby ještě kolečko cibule, zbaští ho nejen děcka, ale i rybám se vyhýbající přítel.

  • Zorka
    Zorka |

    9. 12. 2014 18:01

    Pomazánka je dobrá,velmi jemná a oslovila i manžela,pro kterého ryba nemusí existovat.Zdobila jsem kouskem petrželky a stačilo.

  • Kantůrková
    Kantůrková |

    19. 8. 2013 13:47

    Výborná.Doporučuji mamkám jako jsem já,co jim děti nechtějí jíst ryby.Pěna není rybinou tolik cítit,jako normální pomazánka,kterou já zbožňuji,ale děti jí do pusy nedají.

  • Simona
    Simona |

    3. 6. 2013 14:50

    Pomazánka je fantastická a vyráběla jsem jí z odkoštěné uzené makrely, kterou jsem rozsekala s cibulí v kútru, tak nehrozily ani přehlédnuté kostičky v krku a v klidu jsem mohla pěnu předložit dětem. Helka: Mám stolní domácí kútr ve kterém sekám mixuju a drtím všechno možné od masa až po ovoce a nikdy se mi nestalo, že by cibule zhořkla.

  • Helka
    Helka |

    28. 5. 2013 21:10

    Nezhořkne cibule mixováním?