Autor:

Japonská kuřecí pomazánka

Střední
Ingredience
Kuřecí stehna 1 ks
Dijonská hořčice 2 lžíce
Světlá sojová omáčka  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Kuřecí stehno uvaříme (já z vývaru vždy připravuji kuřecí polévku). Stehno necháme vychladit, poté libové maso rozebereme na jemné nity (nekrájíme). Maso promícháme s pikantní Dijon hořcicí a přidáme sojovou omáčku (podle toho, jak kdo má rád slané nebo pálivé).

Já osobně používám výhradně pravou Dijon horčici a kvalitní sojovku - myslím, že tady je důležité nepoužívat náhražky. V původním receptu se používal křen wasabi, ale mně víc vyhovuje hořčice (konzistencí i pálivostí). Směs propracujeme a necháme vychladit do lednice tak na hodinu.

Pomazánka je ale dobrá i za tepla, akorát se v ní tolik nepropojí chutě.

Podáváme s celozrnou bagetou.

Jinak přidávám ještě Slovenskou verzi - takto hospodařila moje babička. Z uvařeného stehna se obere maso, nakrájí na malé kostičky a osmaží na sádle a na cibulce. Přidá se kmín a sůl. Taky dobrota :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Japonská kuřecí pomazánka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web