Autor:

Japonská kuřecí pomazánka

Střední
Ingredience
Kuřecí stehna 1 ks
Dijonská hořčice 2 lžíce
Světlá sojová omáčka  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Kuřecí stehno uvaříme (já z vývaru vždy připravuji kuřecí polévku). Stehno necháme vychladit, poté libové maso rozebereme na jemné nity (nekrájíme). Maso promícháme s pikantní Dijon hořcicí a přidáme sojovou omáčku (podle toho, jak kdo má rád slané nebo pálivé).

Já osobně používám výhradně pravou Dijon horčici a kvalitní sojovku - myslím, že tady je důležité nepoužívat náhražky. V původním receptu se používal křen wasabi, ale mně víc vyhovuje hořčice (konzistencí i pálivostí). Směs propracujeme a necháme vychladit do lednice tak na hodinu.

Pomazánka je ale dobrá i za tepla, akorát se v ní tolik nepropojí chutě.

Podáváme s celozrnou bagetou.

Jinak přidávám ještě Slovenskou verzi - takto hospodařila moje babička. Z uvařeného stehna se obere maso, nakrájí na malé kostičky a osmaží na sádle a na cibulce. Přidá se kmín a sůl. Taky dobrota :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Japonská kuřecí pomazánka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web