Jaňulino labužnické soté v tomatové omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,3
      lžička pepř mletý
    • 4
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 0,1
      l smetana
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • vepřový vývar 1/8 l masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky, mouku, sůl a pepř smícháme a maso v něm obalíme. Oloupané cibule nakrájíme na tenká kolečka. V kastrolu zahřejeme máslo, kousky masa na něm opečeme(zprudka). Pak snížíme teplotu, přidáme cibuli a opečeme ji do zlatova. Vmícháme papriku, zalijeme vývarem a smetanou a na mírném ohni dusíme. Ke konci přidáme kečup a omáčku dosolíme a dopepříme podle chuti.
2
Vhodné přílohy jsou bramboty, těstoviny nebo rýže.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Aneta
    Aneta |

    7. 12. 2010 21:06

    0,13L a 1/8L?? S převody mám trochu problém a tohle jsme si teda musela nechat převézt od chytřejšího. 0,13L smetany = 130ml, 1/8L masoxu = 125ml?? :-$ Jinak to zítra zkusím, tak doufám... :-\

  • Kateřina Šimková
    Kateřina Šimková |

    20. 5. 2009 18:16

    V podstatě je to vepřové na paprice s trochou kečupu navíc :o) Ale dobré.

  • eva gregorová
    eva gregorová |

    30. 1. 2008 20:36

    tento recept je absolutně vynikající:-) celá rodina baští ikdyž už nemůže, jen to chce trochu víc soli, přidala jsem i pálivou papriku, variace záleží na každém podle chuti - s hranolkami to jde taky, ale opravdu doporučuji!!!