Autor:

Jablečný štrůdlík

Snadné
Ingredience
Špaldová mouka 300 g
Rostlinné máslo 80 g
Vlažná voda 150 ml
Ovesné vločky
drcené
2 lžíce
Sezamová semínka 3 lžíce
Jablka 4 ks
Rozinky 1 hrst
Skořice  
Med  
Rozšlehané vejce
na potření
 

Postup přípravy:

Z mouky, másla a vody vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme pomalu, postupně, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto necháme 30min odpočinout v ledničce a poté si ho vyválíme do obdélníku (nejlépe vložit mezi potravinové fólie, aby se těsto nelepilo a lépe balilo). Prostředek posypeme krupicí (vločkami) a položíme nastrouhaná jablíčka. Posypeme sezamem a rozinkami. Poprášíme skořicí a podle sladkosti jablíček můžeme lehce postříkat medíkem. Zabalíme, utěsníme kraje a potřeme vajíčkem. Opatrně přeneseme na pečící papír a pečeme v troubě zhruba 40-45min při 150°C. Studený štrůdlík můžeme posypat moučkovou fruktosou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
12 triků, aby se cukroví povedlo Články z

Komentáře k receptu: Jablečný štrůdlík

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web