Jablečný štrůdlík

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g špaldová mouka
    • 80
      g rostlinné máslo
    • 150
      ml vlažná voda
    • 2
      lžíce ovesné vločky drcené
    • 3
      lžíce sezamová semínka
    • 4
      ks jablka
    • 1
      hrst rozinky
    • skořice
    • med
    • rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla a vody vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme pomalu, postupně, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto necháme 30min odpočinout v ledničce a poté si ho vyválíme do obdélníku (nejlépe vložit mezi potravinové fólie, aby se těsto nelepilo a lépe balilo). Prostředek posypeme krupicí (vločkami) a položíme nastrouhaná jablíčka. Posypeme sezamem a rozinkami. Poprášíme skořicí a podle sladkosti jablíček můžeme lehce postříkat medíkem. Zabalíme, utěsníme kraje a potřeme vajíčkem. Opatrně přeneseme na pečící papír a pečeme v troubě zhruba 40-45min při 150°C. Studený štrůdlík můžeme posypat moučkovou fruktosou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.