Autor:

Jablečný štrůdlík

Snadné
Ingredience
Špaldová mouka 300 g
Rostlinné máslo 80 g
Vlažná voda 150 ml
Ovesné vločky
drcené
2 lžíce
Sezamová semínka 3 lžíce
Jablka 4 ks
Rozinky 1 hrst
Skořice  
Med  
Rozšlehané vejce
na potření
 

Postup přípravy:

Z mouky, másla a vody vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme pomalu, postupně, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto necháme 30min odpočinout v ledničce a poté si ho vyválíme do obdélníku (nejlépe vložit mezi potravinové fólie, aby se těsto nelepilo a lépe balilo). Prostředek posypeme krupicí (vločkami) a položíme nastrouhaná jablíčka. Posypeme sezamem a rozinkami. Poprášíme skořicí a podle sladkosti jablíček můžeme lehce postříkat medíkem. Zabalíme, utěsníme kraje a potřeme vajíčkem. Opatrně přeneseme na pečící papír a pečeme v troubě zhruba 40-45min při 150°C. Studený štrůdlík můžeme posypat moučkovou fruktosou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Jablečný štrůdlík

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web