Autor:

Jablečný medový koláč

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr 50 g
Vejce 1 ks
Máslo 1/2 kostka
Náplň
Jablka 1 kg
Citronová šťáva
z
1 ks
Máslo 1/2 kostka
Rozinky 100 g
Škrob 1 lžíce
Mandle
nebo oříšky
 
Na zalití
Máslo 1/2 g
Cukr 50 g
Med 2 lžíce
Mléko 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Smíchat mouku s práškem do pečiva, přidat oba cukry, máslo, vejce, vypracovat těsto a nechat vystydnout. Oloupaná jablka nakrájet na plátky, a pokapat citrónem. V kastrole rozpustit máslo, přidat jablka a cukr a chvilku podusit. Přidat rozinky a zahustit lžičkou škrobu rozmíchaného v trošce vody - lépe jabl. džusu. Z těsta vyválet placku, dát na plech a potřít rozvařenými jablky, posypat ořechy. Rozpustit máslo, cukr, med, přidat mléko a zalít. Péct při 180 °C cca 45 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Jablečný medový koláč

Komentáře

  1. Lada Kovářová   08.09.2008 | 16:52 | reagovat | závadný

    Opraveno.

  2. Martina Hájková   08.09.2008 | 12:55 | reagovat | závadný

    Díky za upozornění Dagmar,už jsem požádala o úpravu.

  3. Dagmar Krejčí   06.09.2008 | 19:11 | reagovat | závadný

    Nemělo by tam být 50g cukru místo 5g cukru - v ingrediencích?

  4. Netík Zdeněk   04.09.2008 | 17:11 | reagovat | závadný

    Fakt suprová záležitost,dneska jsem to zfouknul,aby měla žena až se vrátí z práce,něco ke kafíčku,tak doufám,že za to budu náležitě odměněn :-))) Je to moc chtné,dávám 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web